Mirza Varešanović: Imali smo duži odmor od Veleža, tu vidimo našu šansu

0
Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović: Imali smo duži odmor od Veleža, tu vidimo našu šansu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

Mirza Varešanović, šef tručnog štaba FK Sarajeva oglasio se pred utakmicu 32. kola Premijer lige Bose i Hercegovine, a u kojem će Bordo tim gostovati u Mostaru protiv Veleža.

Bitno je prije svaga naglasiti da je tim s Koševa izgubio dva bitna boda u prethodnom kolu Premijer lige protiv Plavih sa Grbavice, što im dodatno otežava plasman u Evropu.

"Ostaje žal nakon prošlog kola gdje smo u posljednjim sekundama ostali, barem privremeno, bez plasmana u evropska takmičenja. Popravni ispit nas očekuje već u nedjelju, kada gostujemo Veležu", kazao je Varešanović.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Naglasio je i kako je Sarajevo imalo duži odmor nego Velež, s obzirom na to da je Velež odigrao finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog.

"Tu vidimo našu šansu za osvajanje sva tri boda i da osiguramo nastup u evropskim takmičenjima kolo prije kraja, što je i bio naš cilj na početku drugog dijela sezone. Iako umorni i bez nekoliko standardnih prvotimaca, Velež će sigurno imati šta da kaže u predstojećem duelu", dodao je šef stručnog štaba.

Također je naglasio da je i timu iz Mostara jednako potrebna pobjeda kako bi nastavili svoj put preme Evropi, ali da će Sarajevo dati svoj maksimum kako bi ostali u utrci za Evropu.

"Pred svaku utakmicu sam izjavio da idemo na pobjedu, da nemamo prostora da kalkulišemo, a tako će biti i u nedjelju", zaključio je šef stručnog štaba pred sutrašnji susret sa FK Velež.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije