"Messimanija" trese Ameriku: Dolazak čudesnog Argentinca izazvao neviđeni interes, padaju rekordi

0
Radiosarajevo.ba
"Messimanija" trese Ameriku: Dolazak čudesnog Argentinca izazvao neviđeni interes, padaju rekordi
Foto: Twitter / Lionel Messi novi igrač Intera

Dolazak Lionela Messija u redove Intera iz Miamija imao je ogroman marketinški utjecaj na popularnost tog kluba.

Svi su u Interu znali da će dolazak Messija izazvati pravi "boom", znao je to dobro suvlasnik kluba David Beckham, ali nije znao u kolikoj mjeri. Od trenutka objave da je Messi potpisao za klub s Floride (prije 10 dana) broj Instagram followera Interu je skočio sa miliona na 11,6 miliona.

Za usporedbu, u Španiji više pratitelja imaju tek Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, u Brazilu više pratitelja ima tek Flamengo (17.7 miliona), a u Argentini su nadmašili najpraćenije Boca Juniorse (8,3 miliona pratitelja).

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Nadalje, Inter u ovom trenutku ima više pratitelja na Instagramu od bilo koje NFL, MLB i NHL ekipe. Također, klub iz Miamija sada ima više pratitelja nego sve druge momčadi MLS lige (njih 28) zajedno. I to sve zahvaljujući potpisu čudesnog Argentinca, osvajača sedam Zlatnih lopti za najboljeg nogometaša svijeta.

Ukupno gledano na svim društvenim mrežama Inter Miami sada ima 30 miliona pratitelja, a samo na Tik Toku su utrostručili broj pratitelja nakon njegovog potpisa.

"U sportu i svijetu šoubiznisa strategija dovođenja superzvijezda je jako učinkovita. Sada je na Interu i MLS ligi da kreiraju proizvod i unovče svoju investiciju, rekao je Ivan Martinho", profesor sportskog marketinga, prenosi Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije