Messi i Ronaldo traže pobjede da zakažu duel svih duela

Radiosarajevo.ba
Messi i Ronaldo traže pobjede da zakažu duel svih duela
Foto: FIFA / Cristiano Ronaldo
Svjetsko prvenstvo nastavlja se danas utakmicama osmine finala, a na teren će dva, po mnogima, najbolja fudbalera svijeta u ovom trenutku - Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Messijeva Argentina spasila se ispadanja u grupnoj fazi pogotkom Marcosa Roja u 86. minuti susreta protiv Nigerije. Ranije je za 1:0 pogodio i sam Messi. Uoči duela s Nigerijom Messijev dugogodišnji saigrač iz Barcelone, a danas član kineskog Hebei Fortunea, Javier Mascherano istaknuo je kako je Messi jako motivisan da preokrene sudbinu Argentine na Mundijalu u Rusiji.

Veliki ispit imat će sigurno već u osmini finala Svjetskog prvenstva, a u prilog mu ne ide ni činjenica da nikada nije postigao pogodak u knock-out fazi Mundijala. Protivnik Argentini je reprezentacija Francuske. Ni Tricolori nisu oduševili u grupnoj fazi Mundijala, a mnogi su Deschampsovoj ekipi zamjerili antifudbalsku predstavu u duelu s Danskom. Podsjetimo Dancima je odgovarao bod za prolazak dalje, a Francuzima za prvo mjesto, pa su se dvije reprezentacije praktično izdodavale na terenu.

U Rusiju su i Argentina i Francuska došle kao favoriti, ali taj status nisu opravdale u dosadašnjem dijelu takmičenja. Kazan Arena domaćin je prvog susreta osmine finala Svjetskog prvenstva, a pravdu će dijeliti Alireza Faghani iz Irana.

Njegov Iran nije u osmini finala, najviše zahvaljujući Portugalu koji će u drugom susretu osmine finala odmjeriti snage s reprezentacijom Urugvaja. Portugal je do osmine finala došao najviše zahvaljujući Cristianu Ronaldu. Ekipa Fernanda Santosa upisala je u grupi sa Španijom, Marokom i već pomenutim Iranom pobjedu i dva remija. Ronaldo je od pet golova svoje reprezentacije, postigao četiri - jedan manje od prvog strijelca prvenstva Harryja Kanea.

Protivnik Ronaldu i drugovima bit će jedina reprezentacija čiji golman još uvijek nije morao po loptu u svoju mrežu. Urugvaj je uz Hrvatsku i Belgiju jedina reprezentacija koja je skupila svih devet bodova, a jedino je Fernando Muslera branio i sačuvao svoj gol na svim utakmicama. Po loptu u mrežu nije morao ni Danijel Subašić, ali on nije branio protiv Islanda.

Duel Urugvaja i Portugala zbog povrede bi mogao propustiti William Carvalho, a pravdu na Olimpijskom stadionu u Sočiju dijelit će César Arturo Ramos iz Meksika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije