Mehmed Janjoš: Horde zla bile su fantastične u Širokom

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Horde zla bile su fantastične u Širokom
Fudbalski klub Sarajevo u subotu će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Sloboda.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i fudbaler Perica Ivetić. 

"Situacija u ekipi je odlična nakon jedne dobre utakmice i dobrog rezultata u Širokom Brijegu. Mislim da je ekipa vratila samopouzdanje uoči teških utakmica. Imamo povrijeđene Husejinovića, Duljevića i Bekića, te Balića koji je dobio crveni karton. Vjerujem da će ekipa odigrati jednu kvalitetnu i borbenu utakmicu i očekujem pobjedu", rekao je Janjoš.

"Oni će pokušati u Sarajevu da dođu do jednog dobrog rezultata. Kada imate u ekipi jednog Zebu, Ordagića, Veselinovića, Krpića, Pirića je kvalitetna. Igraju već dugo zajedno. Moram istaći i da su Horde zla bile fantastične u Širokom Brijegu. Ostvarili su jednu odličnu konekciju s igračima na utakmici", dodao je Janjoš.

"Mi velikog izbora za poziciju štopera nemamo. Marko Mihojević je produkt naše akademije, igra odlično i on je sada na toj poziciji zabetoniran", rekao je Janjoš.

"Za mene sigurno će utakmica biti posebna. Znate da sam došao i Slobode gdje sam proveo lijepe dane. Tuzla će uvijek biti u mom srcu. Možda je to i najbolji period u mojoj karijeri. Sada sam u Sarajevu i nadam se da ću svojim zalaganjem i trudom opravdati očekivanja.

"Sloboda je u takvoj situaciji kako se piše, ali ja mislim da to nije baš tako kako se piše. Sloboda ima dobru ekipu, dobro posloženu na svim pozicijama. Mislim da je to jedna od četiri najbolje ekipe po kvalitetu. Želim im da se što prije vrate na pravi put i da će to biti od narednog kola, a ne od ove utakmice", rekao je Ivetić i dodao:

"U ovom trenutku, slabosti Slobode su kartonirani igrači. Ipak, dobro poznajem te mlađe koji su sigurno dobri igrači, poput Todorovića ili Zeca. Znam kako mi je bilo kao igraču Slobode kad su utakmice protiv Sarajeva i Željezničara, to je poseban motiv. Ali nadam se da ćemo na teren prenijeti sve ovo što radimo u posljednjih mjesec dana. Ne možemo preko noći igrati kao Manchester. U dobroj smo seriji, mislim da je ovo novo Sarajevo, borbenije, onakvo kakvo i navijači žele. Želim pozvati navijače jer nam njihova podrška treba. U Širokom su bili naš 12. igrač, a mi ćemo im vratiti požrtvovanošću", dodao je Ivetić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije