Manchester United pokušava dovesti jednog od najboljih trenera današnjice

1
Radiosarajevo.ba
Manchester United pokušava dovesti jednog od najboljih trenera današnjice
Foto: EPA - EFE / West Ham - Manchester United

Manchester United želi da Zinedine Zidane postane njihov sljedeći menadžer, jer Sir Jim Ratcliffe 'sanja da imenuje Francuza' da postane nasljednik Erika ten Haga.

'San' Sir Jima Ratcliffea je da Zinedine Zidane bude sljedeći stalni menadžer u klubu , prema izvještajima. Novi investitor Uniteda koji je nedavno kupio 27,7 posto udjela u klubu u zamjenu za 1,3 milijarde funti brzo je počeo s promjenama iza scene na Old Traffordu.

Erik ten Hag je trenutno na poziciji menadžera 13-strukog prvaka Premijer lige , ali pritisak raste usred sugestija da bi Ratcliffe mogao tražiti da ga zamijeni na ljeto. Zidan je idealna zamjena britanskog milijardera za Ten Haga, a klub bi želio dovesti Francuza ako želi taj posao, kako prenosi Foot Mercato.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Glavno pitanje za United je to što je Zidane odbijao pokušaje drugih klubova otkako je napustio Real Madrid nakon svog drugog menadžerskog boravka u klubu prije tri godine. Madrid ostaje jedini tim kojim je Zidan upravljao od povlačenja iz svoje legendarne igračke karijere 2006. godine nakon FIFA Svjetskog prvenstva te godine .

Ovaj 51-godišnjak je prvo započeo svoju menadžersku karijeru u B timu Real Madrida prije nego što je promoviran u poziciju prvog tima 2016. godine i ponovo imenovan na tu ulogu 2019. godine. Zidaneov izvanredan uspjeh donio je Madridu dvije titule LaLige i španskog Superkupa, tri Lige prvaka i druge velike timske počasti.

PSG pronašao zamjenu za Mbappea? Žele dovesti zvijezdu Manchester Uniteda

PSG pronašao zamjenu za Mbappea? Žele dovesti zvijezdu Manchester Uniteda

Njegov drugi menadžerski period u glavnom gradu Španije završio je razočaravajuće jer je Zidan pokušao da ode nakon trke za titulu u kojoj je Madrid izgubio od Atletica poslednjeg dana sezone . United želi da na ljeto iskuša francuskog osvajača Svjetskog prvenstva na Old Trafford i vjeruje da može pomoći u izgradnji dugoročnog projekta uspjeha u klubu.

Međutim, Zidane je nedavno otkrio da bi se jednog dana mogao vidjeti kao menadžer u Italiji gdje je ranije igrao kao igrač u Juventusu. "Treniranje u Italiji? Zašto ne. Svašta se može dogoditi, trenutno radim nešto drugo, ali siguran sam da ću se vratiti na klupu, volio bih", rekao je Zidan za Sky Sports, prenosi DailyMail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije