Manchester United doveo dva velika pojačanja iz Bayern Munchena

0
Radiosarajevo.ba
Manchester United doveo dva velika pojačanja iz Bayern Munchena
Foto: Manchester United / De Ligt i Mazraoui predstavljeni na Old Traffordu

Nizozemski defanzivac Matthijs de Ligt i njegov marokanski kolega Noussair Mazraoui novi su igrači Manchester Uniteda, objavio je engleski fudbalski velikan.

Dosadašnji igrači njemačkog Bayerna u ponedjeljak su doputovali u Manchester na završne pregovore, a dan kasnije s Old Trafforda je pušten "bijeli dim".

Premda klubovi nisu objavili finansijske detalje, njemački i engleski mediji navode kako će United platiti Bavarcima oko 70 miliona eura (136,91 miliona KM).

Emotivna objava bivše učenice ubijene profesorice: 'Ne postoje riječi da opišu tugu i bol...'

Emotivna objava bivše učenice ubijene profesorice: 'Ne postoje riječi da opišu tugu i bol...'

Na njihovom dolasku insistirao je Unitedov menadžer, Nizozemac Erik ten Hag, koji je obojicu vodio u Ajaxu. Sunarodnjaka je trenirao dvije, a Marokanca četiri godine.

"Erik ten Hag je oblikovao rane faze moje karijere, tako da on zna kako izvući najbolje iz mene i jedva čekam ponovno raditi s njim", rekao je De Ligt za klupsku stranicu.

"Znam što je potrebno za uspjeh na najvišoj razini i odlučan sam to pokazati u ovom posebnom klubu," dodao je De Ligt koji je iz Ajaxa 2019. preselio u Juventus, a tri godine kasnije je otišao u Bayern, dok je Mazraoui iz Ajaxa direktno preselio u Munchen 2022. godine.

"Ten Hag je odigrao važnu ulogu u mom razvoju kao igrača, tako da je uzbudljivo ponovo se sastati s njim dok ulazim u najbolje godine svoje karijere," poručio je Mazraoui.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije