Manchester City u problemima: Još jedna zvijezda napušta Guardiolu

1
Radiosarajevo.ba
Manchester City u problemima: Još jedna zvijezda napušta Guardiolu
FOTO: Facebook / Pep Guardiola

Nakon što su se ranije već spominjali odlasci Gundogana i Bernarda Silve, sljedeći na redu koji je krenuo u potragu za novim klubom je Aymeric Laporte.

Nastavlja se potencijalni egzodus u momčadi Pepa Guardiole. Pravilo njegovog Manchester Cityja uvijek je bilo imati dva odlična igrača na svakoj poziciji, a izgleda da s godinama sve više njih traži izlaz u potrazi za stalnom minutažom.

U novom Guardiolinom sustavu ima mjesta za čak četiri igrača koji su po vokaciji stoperi. Nathan Ake koji pokriva lijevog beka, John Stones koji se priključuje veznom redu te Dias i Akanji koji drže srednje pozicije. Takav sustav ne ostavlja puno prostora za španskog reprezentativca, koji je prvenstveno ispao iz ekipe zbog čestih ozljeda koje su mu poremetile formu, piše Jutarnji.hr.

Premijer liga BiH: Sloga i Sarajevo igraju za Europu, Borac pod pritiskom pobjede

Premijer liga BiH: Sloga i Sarajevo igraju za Europu, Borac pod pritiskom pobjede

Laporte je trenutno nezadovoljan minutažom, a poznato je kako Guardiola ne trpi nezadovoljne igrače tako da mu španski strateg neće praviti probleme kada se otvori ljetni prijelazni rok. Laporte je ove sezone propustio ukupno 12 utakmica zbog ozljeda.

Kao potencijalna destinacija ponovno se navodi Barcelona. Osim za Laportea od prije je poznat interes Katalonaca za Gundogana i Bernarda Silvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije