Španski mediji: Real Madrid je odlučio šta će biti s Lukom Modrićem

1
Radiosarajevo.ba
Španski mediji: Real Madrid je odlučio šta će biti s Lukom Modrićem
Foto: EPA - EFE / Luka Modrić

Španski mediji pišu da je Real Madrid odlučio što će biti s hrvatskim reprezentativcem Lukom Modrićem (37).

Radijska postaja Cadena SER objavila je: "Modrić će sigurno produžiti s Realom za još jednu sezonu".

Relevo dodaje: "Real je odlučio produžiti ugovor s Modrićem. Luka je to zaslužio na terenu. Real mu još nije formalno ponudio nastavak suradnje, ali dao mu je do znanja da može biti jako miran. U svakom slučaju, ima zajamčeno mjesto u momčadi za sezonu 2023/24".

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Modriću ugovor s Realom završava za dva mjeseca, a klub mu još službeno nije ponudio novi. S obzirom na Modrićevu dob, posljednjih godina davao mu je jednogodišnje ugovore. Očekivalo se da mu isto ponudi i ove sezone, no nakon što to nije napravio, sve su učestalije bile špekulacije kako je to zato što Modrić na ljeto navršava čak 38 godina te zato što je nakon SP-a osjetno pala kvaliteta Modrićevih izvedbi te sposobnost da igra u kontinuitetu zbog sve lakšeg umaranja, piše SCsport.

Nadalje, Modrić je iskazivao i velike amplitude u igri, ali pamte se fenomenalne predstave u najvećim utakmicama, kao kod Liverpoola i Barcelone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije