Mamić opisao šta mu je napravila korona: Glava me luđački boljela

0
Radiosarajevo.ba
Mamić opisao šta mu je napravila korona: Glava me luđački boljela
Foto: EPA-EFE / Zoran Mamić

zagrebačkom Dinamu čekaju s posebnom strepnjom nalaze COVID testa, a u prilog tome ide i činjenica da su u Maksimiru odlučili na UEFA-inu B listu prijaviti još nekoliko imena i promptno ih testirati u službenom postupku. 

Nije poznato o kojim se sve igračima radi, uglavnom o onima iz B ekipe i juniora, ali jasno je da je u pozadini priča oko koronavirusa, prenosi Jutarnji list. 

Naime, svaki klub je prijavio UEFA-i igrače s kojima će igrati Europsku ligu do 6. oktobra, a naknadno može prijaviti samo igrače na tu B listu, to su mladi igrači ponikli u klupskoj školi. Dakle, Dinamo ne može naknadno prijaviti, recimo, Izeta Hajrovića.

Objavio je Dinamo da je uz Zorana Mamića i jednog člana stručnog štaba pozitivan i jedan igrač prve ekipe. Njegovo ime zasad nije poznato, ali on je treći ili četvrti Dinamov nogometaš, iz prve ekipe, koji je bio pozitivan na COVID testu. 

Nikad imena nisu izišla dok neko od njih sam ne kaže da je prebolio tu bolest, ali dosad barem nije bilo nikakvih većih posljedica. Ni po ekipi, ni po pojedince... 

Zoran Mamić je za RTL objasnio kako se osjećao nakon prošlosedmičnog gostovanja u Moskvi. 

"Nakon povratka iz Moskve luđački me boljela glava pa sam se otišao testirati. Glavobolja mi je prestala, ali test je bio pozitivan", rekao je Mamić.

Dodao je kako ne zna gdje se zarazio. 

"Teško je reći, često smo na putu, aerodromi, avioni..., istakao je Mamić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije