Odgođeno suđenje Zdravku Mamiću jer se jedan optuženi otišao testirati na koronu

0
Radiosarajevo.ba
Odgođeno suđenje Zdravku Mamiću jer se jedan optuženi otišao testirati na koronu
FOTO: Fena / Zdravko Mamić

Zbog nedolaska drugooptuženog Damira Vrbanovića u ponedjeljak je odgođeno suđenje u Osijeku odbjeglom bivšem čelniku NK Dinamo Zdravku Mamiću i još šestorici optuženika koje USKOK tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 miliona kuna (oko 50 miliona KM).

Vrbanovićev odvjetnik Janjko Grlić na početku rasprave izvijestio je sud kako je Vrbanović u petak dobio povišenu temperaturu te je priložio liječničku potvrdu da se zbog toga javio porodičnom ljekaru, a da je u ponedjeljak ujutro upućen na testiranje na koronavirus, prenijeli su hrvatski mediji.

Sudsko vijeće stoga je odgodilo rasprave zakazane za ponedjeljak i utorak, a Vrbanovićevu odbranu obavezao da izvijesti sud o rezultatima njegova testiranja na COVID-19.

Novo ročište, na kojem bi optuženicima trebala biti pročitana optužnica, zakazano je za 26. oktobar.

Podsjetimo, uz Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića drugom optužnicom obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije