Maksimir u jako čudnom izdanju: Ovakav prijenos meča sigurno niste nikada vidjeli

Radiosarajevo.ba
Maksimir u jako čudnom izdanju: Ovakav prijenos meča sigurno niste nikada vidjeli
Arhiv / Maksimir u jako čudnom izdanju

Nogometaši Dinamo su u subotu popodne u prvoj pripremnoj utakmici na Maksimiru sa 2:1 pobijedili ljubljansku Olimpiju.

No, mnogo će se narednih dana pričati o uvjetima u kojima je odigran ovaj susret.

Meč je trebao biti odigran na Hitrec-Kacianu. No, oko 15.30 iznad Maksimira se otvorilo nebo. Počelo je padati kao da nikad neće prestati, a travnjak pomoćnog Dinamova terena ne upija vodu kao glavni.

Sat vremena prije službenog početka (17 sati) pod maksirskim jugom počeli su vijećati hoće li se utakmica uopće igrati.

Prognoza je govorila da će kiša prestati, da će se vrijeme smiriti, pa da baš nisu gosti iz Ljubljane uzalud dolazili, odluka je pala - igra se na glavnom maksimirskom terenu. Što je, pak, uzrokovalo nove organizacijske probleme.

Naime, na glavnom terenu nema crta koje omeđuju igralište, određuju šesnaesterac, centar, bijelu tačku. Morali su organizatori izmisliti neko prinudno rješenje, pa su granicu terena 'iscrtali' onim kapicama koje se koriste kod treninga, a crte unutar igrališta uspjeli su prikazati također nekim oznakama koje nisu smetale igračima.

Međutim, najteže je bilo organizovati tv-prijenos. Naime, HNTV je prenosio utakmicu, kao što će prenositi i ostale Dinamove utakmice s priprema, ali budući da je sva oprema bila na Hitrec-Kacianu, a odluka o prebacivanju na glavni teren došla 45 minuta prije početka, nije bilo šanse da se sva oprema, kamere i monitori prebace u tako kratkom roku na tribine glavnog terena.

Rješenje? Kamere su uspjeli dečki s HNTV-a prebaciti na istočnu tribinu pa je kut snimanja bio potpuno suprotan nego inače sa zapadne tribine.

A najzanimljivije od svega jest da je komentator Saša Marić ostao na svom mjestu na Hitrec-Kacianu, prenosio je susret gledajući u prazan teren ispred sebe!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije