Lyon i Bešiktaš kažnjeni uvjetno i sa po 100 hiljada eura

Anadolija
Lyon i Bešiktaš kažnjeni uvjetno i sa po 100 hiljada eura
Unija europskih nogometnih asocijacija (UEFA) saopćila je da će klubovi Bešiktaš i Olympique Lyon, u slučaju da se u roku od dvije godine ponove neredi s utakmice četvrtfinala Europa lige, biti suspendirani na godinu dana, javlja AA.

"Etička i disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku od jednogodišnjoj suspenziji učešća na europskim takmičenjima. No, ova odluka će biti implementirana na način dvogodišnje kontrole. Oba kluba su kažnjena i sa po 100 hiljada eura novčane kazne", piše u saopćenju UEFA-e. 

Nakon nereda u susretu četvrtfinala Europa lige između Olympic Lyona i Bešiktaša 13. aprila, UEFA je pokrenula istragu te oba tima uputila na Disciplinsku komisiju

Kada je riječ o Olympicu, njemu se stavljao na teret loš raspored sjedenja gostujućih i domaćih navijača, nedovoljno poduzimanje sigurnosnih mjera, ulazak navijača na teren, kao i neki drugi propusti koje će komisija istražiti. Bešiktašu se na teret stavljalo paljenje baklji od njegovih navijača, te bacanje predmeta na teren.

U saopćenju iz Ureda guvernera Lyona potvrđeno je da je tokom nereda na utakmici Olympica i Bešiktaša povrijeđeno najmanje sedam navijača, a lakše povrede zadobila su trojica policajaca i dvojica pripadnika žandarmerije. Privedeno je najmanje 12 navijača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije