Lulić odbio Prosinečkog, definitivno više neće igrati za BiH

Anadolija
Lulić odbio Prosinečkog, definitivno više neće igrati za BiH
Senad Lulić, kapiten rimskog Lazija definitivno više neće igrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kako su za AA istakli iz stručnog štaba nacionalnog tima BiH, selektor Robert Prosinečki, i pored velike želje, prilikom jučerašnje posjete Rimu nije uspio uvjeriti Lulića da promijeni odluku, te je član ”nebesko plavih” potvrdio oproštaj od dresa popularno zvanih ”zmajeva”.

Lulić je odluku o povlačenju iz reprezentacije donio 29. decembra prošle godine kada je uputio pismo u Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) u kojem je, između ostalog, istakao da je ”došlo vrijeme da kaže zbogom”.

Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je riječ o ljubavi, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom”, pisao je tada Lulić čelnicima N/FS BiH i rukovodstvu reprezentacije BiH.

Za fudbalsku ”A” reprezentaciju BiH odigrao je 57 utakmica i postigao četiri gola. Lulić je bio član bh. državnog tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U narednim danima Prosinečki će pokušati dogovoriti sastanak i sa Vedadom Ibiševićem u Berlinu, kako bi napadača Herthe pokušao uvjeriti da se, ipak, vrati igranju za reprezentaciju BiH, za koju je postigao najvažnije golove u njenoj historiji.

Ibišević je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency 21. septembra prošle godine izjavio da se oprašta od reprezentacije BiH, što je učinio 10. oktobra poslije utakmice sa Estonijom u Talinu (2:1) u posljednjem kolu kvalifikacija za SP ”Rusija 2018”. U susretu u Talinu bivši selektor Mehmed Baždarević nagradio ga je kapitenskom trakom za sva dugogodišnja briljantna dostignuća u dresu BiH.

Protiv Crne Gore oproštaj za slavne ”zmajeve”

U N/FS BiH planirali su da upriliče zvanični oproštaj za nekolicinu najzaslužnijih dugogodišnjih reprezentativaca BiH u prijateljskoj utakmicu sa Crnom Gorom, koja će se 28. maja od 18 sati odigrati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici. Među slavnim ”zmajevima” kojima će tada biti odato priznanje za nastupe u nacionalnom timu bit će kapiten ekipe na Mundijalu u Brazilu Emir Spahić, sadašnji članovi stručnog štaba bh. reprezentacije Elvir Rahimić, Kenan Hasagić, Mensur Mujdža, očito i Senad Lulić i još neki... Možda i Vedad Ibišević, shodno ishodu razgovora sa Prosinečkim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije