Luka Modrić operisao koljeno zbog problema sa hrskavicom

Anadolija
 Luka Modrić operisao koljeno zbog problema sa hrskavicom
EPA / Luka Modrić
Fudbalski klub Real Madrid saopštio je da je njihov igrač i hrvatski reprezentativac Luka Modrić podvrgnut operaciji lijevog koljena zbog problema sa hrskavicom.

Modrić je u utorak odigrao svih 90 minuta utakmice Lige šampiona protiv Borussije u Dortmundu, koja je okončana rezultatom 2:2. No, dijagnostikovana mu je povreda koljena, pa je u subotu iz Reala objavljeno da će biti izostavljen iz sastava za današnji susret sa Eibarom.

“Našem fudbaleru Luki Modriću uspješno je artroskopski operisano lijevo koljeno i uklonjen mu dio hrskavice. Modrić će sutra početi raditi na svom oporavku“, saopšteno je iz Real Madrida.

Iz Reala nisu naveli vremenski period koji bi mogao Modrić provesti izvan terena, ali će osim današnje utakmice sa Eibarom propustiti i dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u kojima će Hrvatska igrati protiv Kosova i Finske.

Modrićeva povreda je još jedan udarac za trenera Zinedinea Zidanea, koji od ranije ne može računati na još jednog važnog igrača sredine terena Casemira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije