Ludnica u Parizu: PSG predstavio drugog najskupljeg igrača svih vremena

Radiosarajevo.ba
Ludnica u Parizu: PSG predstavio drugog najskupljeg igrača svih vremena
FOTO: Screenshot / Twitter
Prijelazni rok završen je još u augustu, ali zbog reprezentativnih obaveza pojedini igrači nisu predstavljeni u svojim klubovima, a takav je slučaj i s drugim najskupljim nogometašem svijeta Kylianom Mbappeom.

Zbog toga je danas u Parizu ovaj 18-godišnjak predstavljen navijačima ovog kluba, a zatim je upriličeno i svečano predstavljanje na Parku prinčeva, prenosi 90min.com.

"U maju sam mislio da ću ostati u Monacu, ali određeni događaji su mi promijenili mišljenje. Razgovarao sam sa svojom porodicom i bilo je važno vratiti se u grad u kojem sam odrastao. Velika mi je čast što sam se priključio jednom od najboljih klubova na svijetu, a koji ima potencijala postati najbolji", kazao je Mbappe na predstavljanju.

On je u Pariz stigao zajedno s Neymarom, čime je srušen rekord nogometnih transfera svih vremena, jer su obojica zajedno koštali više od 400 miliona eura.

"Bio sam zainteresiran za projekt i planove kluba još i prije nego što je Neymar stigao, ali svakako da je velika prednost što imamo njega u ekipi. Svi znamo kakav je igrač. A ja mogu igrati na bilo kojoj poziciji u napadu. Moram još mnogo učiti od ostalih igrača ovdje. Želim biti još bolji nego prošle sezone, vodi me želja da osvojim sve što mi se pruži", zaključio je Mbappe.

I vjerujući da će upravo takav biti navijači Svetaca priredili su mu vatreni doček, te je vladalo veliko slavlje na Parku prinčeva, a upriličena je čak i bakljada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije