Ludnica u Milanu: Higuain stigao na ljekarski i potvrdio transfer

Radiosarajevo.ba
Ludnica u Milanu: Higuain stigao na ljekarski i potvrdio transfer

Argentinski fudbaler Gonzalo Higuain potvrdio je da će iz redova aktuelnog italijanskog šampiona Juventusa preći u Milan. Također, naglasio je da ga je u to uvjerio novi sportski direktor “Rossonera“ Leonardo.

Higuain je u srijedu kasno uvečer stigao u Milan, a danas bi trebao proći ljekarski pregled prije potpisa ugovora. Ispred hotela u kojem je odsjeo dočekao ga je veliki broj navijača kluba sa San Sira.

“Prvo ću potpisati ugovor, pa ću onda pričati. Čeka me ljekarski pregled i nadam se da ću nakon toga potpisati za Milan. Krećem u novu avanturu. Želio bih da pozdravim sve navijače Milana, ali i Juventusa koji su me jako voljeli. Leonardo me je ubijedio da dođem. Već sam razgovarao sa trenerom Gennarom Gattusom. Ovdje sam kako bi postigao što je moguće više“, kazao je Higuain za italijanske medije.

Nezvanično Higuain će doći na jednogodišnju posudbu u Milan za 18 miliona eura, uz opciju otkupa ugovora sljedećeg ljeta za 36 miliona eura.

Reprezentativac Argentine u karijeri je igrao za River Plate, Real Madrid i Napoli iz kojeg je u ljeto 2016. godine prešao u Juventus za 90 miliona eura. Za “staru damu“ je odigrao 105 zvaničnih utakmica i postigao 55 golova. Sjajni 30-godišnji napadač za državni tim nastupio je 75 puta uz 31 pogodak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije