Luciano Spalletti ostaje selektor Italije unatoč krahu na EURO-u: "Želim podmladiti ekipu"

1
Radiosarajevo.ba
Luciano Spalletti ostaje selektor Italije unatoč krahu na EURO-u: "Želim podmladiti ekipu"
Foto: EPA - EFE / Luciano Spalletti

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Luciano Spalletti ostat će na toj poziciji do isteka ugovora, objavio je predsjednik Italijanskog fudbalskog saveza Gabriele Gravina.

Italija je u osmini finala Europskog prvenstva poražena od Švicarske 0:2, a Italijani su na turnir u Njemačkoj došli kao aktuelni prvaci Europe.

"Žao nam je zbog rezultata, ali u sportu ima i poraza. Ostaje razočarenje što nismo mogli pokazati ono što smo željeli svima koji su nas pratili. Svi smo odgovorni, ali moramo nastaviti. Vjerujemo u projekt s Spallettijem", rekao je Gravina na konferenciji za novinare, prenosi Gazeta dello Sport.

Uprava policije i Tužilaštvo KS odlučni u borbi protiv svih oblika kriminaliteta

Uprava policije i Tužilaštvo KS odlučni u borbi protiv svih oblika kriminaliteta

"Pragmatičan sam, nemoguće je probleme riješiti otpuštanjem trenera i prekidom saradnje s igračima koji su pridonijeli ovom dugoročnom projektu. Spalletti i dalje uživa naše povjerenje, mora ga imati, nastavit će svoj posao jer za 60 dana počinje Liga nacija", dodao je Gravina.

Spalletti je na ovoj poziciji od prošlog ljeta, kada je zamijenio Roberta Mancinija, koji je s Italijom osvojio naslov na prošlom EURO-u.

Spalletti je istaknuo kako želi podmladiti reprezentaciju te da momčadi treba nova energija.

"Nisam bio najbolji što sam mogao biti. Ima još puno stvari za poboljšati, moja će predanost biti potpuna. Bili smo dobri do određene tačke. Jučer smo napravili neprihvatljiv korak unatrag. Vjerujem da znam što je potrebno, želim podmladiti ekipu novom energijom", rekao je Spalletti na konferenciji za novinare.

/ Anketa

Ko će biti novi nogometni prvak Europe?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije