Ljuti rivali: Atletico bez šampionskih počasti dočekuje Real u derbiju

0
Anadolija
Ljuti rivali: Atletico bez šampionskih počasti dočekuje Real u derbiju
Foto: Profimedia / Detalj sa utakmice Real Madrid - Atletico Madrid

Iako su već osigurali osvajanje titule prvaka Španije, fudbaleri Real Madrida neće imati poseban tretman,niti će biti pozdravljeni kao prvaci na sutrašnjem gostovanju kod ljutog gradskog rivala Atletico Madrida.

Sve češće se na fudbalskim stadionima viđaju scene kada fudbaleri suparničke ekipe u špaliru poredani aplaudiraju i pozdravljaju igrače novog šampiona dok ulaze na teren prije početka utakmice, ali iz Atletico Madrida su saopćili da takve scene sutra neće biti na terenu Wanda Metropolitano.

"Čestitamo Real Madridu, njegovim igračima i njegovom stručnom štabu, jer su uradili nevjerovatan posao. Poštujem Madrid što je postao šampion, ali mnogo više poštujemo naše navijače, one koji su uvijek uz nas", rekao je trener Atletica Diego Simeone.

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

Madrid je prošlog vikenda osigurao osvajanje svoje 35. titule prvaka Španije četiri preostala kola do kraja sezone.

Počasni špalir za novog prvaka se ne praktikuje uvijek u španskom fudbalu. To je običaj koji se ne praktikuje u svim ligama, ali sve češće je zastupljen. I Simeone, koji je Argentinac, i trener Madrida Carlo Ancelotti, koji je Italijan, rekli su da se to ne radi u njihovim zemljama.

Uvijek opušteni Ancelotti pokušao je da umanji značaj odluke Atletica.

"Svako treba da radi ono što smatra da je najbolje i to moramo poštovati. Izuzetno poštujemo Atletico, njihove igrače i njihovog trenera. Oni su naše komšije, prijatelji. Ako to urade, uredu, a ako ne učine, i to je uredu. Poštovaćemo šta god oni odluče da urade", rekao je Ancelotti.

Real Madrid će sutrašnji madridski derbi iskoristiti da započne pripreme za finale Lige šampiona koje će 28. maja igrati protiv Liverpoola.

Atlrtico još uvijek nije osigurao četvrto mjesto na tabeli La Lige koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije