Ljepša strana bh. fudbala: Poznati slastičar častio navijače besplatnim sladoledima

1
Radiosarajevo.ba
Ljepša strana bh. fudbala: Poznati slastičar častio navijače besplatnim sladoledima
Foto: HŠK Posušje / Sjajna gesta ovog gospodina

Praznik fudbala jučer je bio na Mokrom Docu u Posušju, gdje je u 26. kolu Premijer lige BiH gostovala Sloboda.

Na žalost domaćih navijača, njihovo Posušje nije uspjelo ostvariti pobjedu, a meč je završen bez golova (0:0).

Na tribinama je bilo više od 4.000 navijača, a HŠK Posušje se tako danas pohvalio podatkom da je svaki peti stanovnik grada bio na stadionu jučer od 16 do 18 sati.

Zvanično: Ajla Alimanović više nije direktor FK Sarajevo. Evo ko će je zamijeniti

Zvanično: Ajla Alimanović više nije direktor FK Sarajevo. Evo ko će je zamijeniti

Posušje ima 20.477 stanovnika, a zaista je grad koji živi za fudbal pošto je Mokri Dolac jedan od najposjećenijih stadiona u Premijer ligi BiH.

Posebno se HŠK Posušje zahvalio kultnom slastičaru Jahji Abdulahiju, vlasniku jedne slastičarne u Posušju, koji je jučer cijelu sjevernu tribinu častio sladoledom i dodatno popravio atmosferu među navijačima.

"Priča o malenom čovjeku velika srca posebna je priča malenoga grada u srcu Hercegovine. Svaki peti stanovnik Posušja jučer je bio na 'zelenom dragulju', nažalost igrači nisu uspjeli slaviti, ali jučer su pobjedu odnijeli navijači Posušja i jedan čovjek druge vjere i nacionalnosti koji živi Posušje već pedeset godina. Njegov nadimak i slastičarski proizvodi su brend malenoga grada. Jahja Abdulahi od milja zvani Jajo, jučer je svojim delicijama uoči najvećeg kršćanskog blagdana počastio sve navijače na sjeveru Mokrog Doca. Redovi su se stvarali, a navijaču su uživali u okusima vanilije i jagode na svojim nepcima. Legendarni Jajo još jednom je pokazao kako voli svoje Posušje, a Posušje je pokazalo koliko voli svoga Jaju. HŠK Posušje je uoči početka PL BiH legendarnom Jahji uručilo godišnju ulaznicu i službeni dres HŠK Posušje.

Jahja ti si Posušje!", poručili su na zvaničnoj stranici iz ovog kluba, piše Scsport.

Inače, Posušje je devetoplasirani tim na tabeli Premijer lige BiH sa 25 bodova i bori se za opstanak ove sezone, u kojoj se i vratio u društvo najboljih.

Bila bi zaista šteta da klub s ovakvim navijačima napusti elitni rang bh. fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije