Četiri gola, magija Salaha i penal za bod Tottenhama u Liverpoolu

Radiosarajevo.ba
Četiri gola, magija Salaha i penal za bod Tottenhama u Liverpoolu
Foto: EPA / Mohamad Salah
Fudbaleri Liverpoola večeras su na svom Anfieldu dočekali Tottenham u 26. kolu engleskog Premiershipa. Susret je završen rezultatom 2:2.

Liverpool je do vodstva došao već u trećoj minuti susreta. Pogodak za Redse postigao je najbolji strijelac Liverpoola Mohamed Salah.

Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za domaće. Tottenham je u drugom poluvremenu bio bolji protivnik. U 79. minuti u igru je ušao Wanyama, a već u 80. donio je izjednačenje ekipi Mauricija Pochetina.

Tottenham je mogao do vodstva u 85. minuti utakmice. Kane je srušen u šesnaestercu, a sudija je pokazao na bijelu tačku, iako je najbolji strijelac Premiershipa bio u ofsajdu.

Pravda je ipak zadovoljena s obzirom na to da je Karius pročitao namjeru Kanea i spriječio ga da postigne 100. pogodak u Premiershipu.

Novo vodstvo Liverpoolu donio je fantastični Mohamed Salah. Promiješao je Egipćanin odbranu Tottenhama i zatresao mrežu nemoćnog Llorisa u 91. minuti utakmice. 

Tottenham je do boda ipak došao u 95. minuti utakmice. Novi jedanaesterac, ovaj put, Kane je realizovao i postigao svoj 100. pogodak u Premiershipu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije