Liverpool: Kako je legendarni Klopp usrećio trojicu navijača u izolaciji

Radiosarajevo.ba
Liverpool: Kako je legendarni Klopp usrećio trojicu navijača u izolaciji
EPA / Jurgen Klopp

Jurgen Klopp, menadžer engleskog premierligaša Liverpoola, priredio je ugodno iznenađenje za trojicu navijača Redsa koji se nalaze u izolaciji zbog koronavirusa.

Liverpool je u martu pokrenuo inicijativu čiji je cilj pomoći ljudima da ostanu povezani tokom pandemije, a legendarni Klopp je s oduševljenjem prihvatio poziv da učestvuje.

Navijačima se javio preko platforme Zoom i barem malo im olakšao teške dane.

Evropski prvak je objavio video u kojem se Klopp javlja Darrenu Smythu, koji je prošlog januara podvrgnut operaciji mozga, a trenutno se nalazi u izolaciji jer ga čeka i operacija pluća.

Smyth nije mogao vjerovati kada je na ekranu ugledao Kloppa koji ga je pozvao na pivo na Anfield kada se oporavi, piše Hina.

Liverpoolov navijač se prisjetio kako je posljednji put na Anfieldu bio u decembru 2018. na derbiju protiv Evertona, kada su Redsi slavili 1:0 golom Divocka Origija u sudačkoj nadoknadi.

"Kada je Origi zabio, od sreće sam pao tri, četiri reda niže", kazao je Smyth, a Klopp dodao: "... A ja sam završio u naručju golmana Alissona. Bili smo na malo drugačijim mjestima, ali osjećali smo se potpuno isto".

"To je ono o čemu se u nogometu radi. Da možemo podijeliti te trenutke i nikad ih ne zaboraviti", kazao je.

Klopp se javio i Noahu Smallwoodu, dječaku koji je obolio od rijetke Legg-Calve-Perthesova bolesti, koja uzrokuje kolaps bedrene kosti. Klopp ga je nakon operacije pozvao u trening-kamp.

"Nakon operacije doći ćeš u naš kamp kako bismo igrali nogomet i kako bi upoznao dečke", poručio je njemački stručnjak.

Pogledajte njihov razgovor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije