Kada desetogodišnjaku na kućnu adresu stigne pismo od Jurgena Kloopa

Radiosarajevo.ba
Kada desetogodišnjaku na kućnu adresu stigne pismo od Jurgena Kloopa
Foto: EPA-EFE / Jurgen Klopp

Daragh Curley je desetogodišnji navijač Manchester Uniteda koji je u okviru školskog projekta pisao Jurgenu Kloppu, menadžeru Liverpoola.

United i Liverpool su najveći rivali, a Curley je zamolio Kloppa da izgubi nekoliko utakmica kako klub s Anfielda ne bi postao prvak Engleske prvi put nakon 1990. godine.

Pišem vam kako bih se požalio. Liverpool pobjeđuje previše utakmica. Ako pobijedite još devet utakmica, ostvarit ćete najbolji niz bez poraza u historiji engleskog nogometa. Zbog svega toga tužno je biti navijač Uniteda. Molim vas da Liverpool sljedeći put izgubi, pustite suparničku momčad da zabije. Nadam se da sam vas uvjerio da ne osvojite ligu i nikad više ne pobijedite“, napisao je Daragh.

Jurgen Klopp - undefined

Foto: EPA-EFE: Jurgen Klopp



Nekoliko dana kasnije dječak je doživio šok. Dobio je pismo od slavnog trenera, prenosi Index.hr.

„Dragi Daragh, hvala ti što si mi pisao. Znam da mi nisi poželio sreću ili nešto slično, ali uvijek je lijepo čuti mladog zaljubljenika u nogomet. Nažalost, ovom prilikom ne mogu u potpunosti ispuniti vašu želju. Koliko god želiš da Liverpool izgubi, moj je posao učiniti sve što mogu kako bih Liverpoolu pomogao da pobijedi.

Postoje milioni ljudi širom svijeta koji to žele i ja ih ne želim iznevjeriti.

Srećom po tebe, gubili smo utakmice u prošlosti, a gubit ćemo ih i u budućnosti. To je nogomet. Znam da kad imate 10 godina mislite da će stvari zauvijek ostati kakve su sada, ali ja ti kao 52-godišnjak mogu reći da to definitivno nije slučaj. Jednu stvar ti mogu reći koja se neće promijeniti - tvoja strast prema nogometu i ljubav prema klubu. Manchester United je sretan što te ima. Nadam se da ako mi budemo dovoljno sretni i osvojimo neke trofeje, ti nećeš biti toliko tužan. Naši klubovi su veliki rivali, ali se i puno poštujemo. To je za mene sve šta nogomet treba biti“, napisao je Klopp.

Daraghovo razočaranje ovom sezonom je ogromno jer Liverpool gazi prema naslovu prvaka. Ima 25 pobjeda iz 26 utakmica te 22 boda više od prvog pratitelja. Manchester United je sedmi i za Liverpoolom zaostaje 38 bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije