Liverpool i Chelsea podijelili bodove: Majstorija Williana obilježila utakmicu

Radiosarajevo.ba
Liverpool i Chelsea podijelili bodove: Majstorija Williana obilježila utakmicu
Liverpool je u 13. kolu engleskog Premiershipa na svom terenu dočekao londonski Chelsea. Susret je završen rezultatom 1:1.

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Liverpoola. Šutirao je James Milner u 15. minuti s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac otišao pored desne stative gola Chelseaja.

U 21. minuti susreta priliku je imao Eden Hazard. Šutirao je Belgijanac sa 16 metara, ali je njegov udarac zaustavio Simon Mignolet. Dvije minute kasnije Mignolet je zaustavio Drinkwatera, a potom i udarac Zapacoste.

Posljednju priliku da promijeni rezultat u prvom poluvremenu imao je Liverpool. Šutirao je Salah s vrha šesnaesterca, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative gola Courtoisa.

Salah je još jednom zaprijetio u 50. minuti utakmice, ali je u posljednji trenutak pokušaj Egipćanina zaustavila odbrana Plavaca iz Londona. U 62. minuti prilika za Moratu, ali udarac Španca odlazi pored stative gola Mignoleta.

Liverpool je došao do vodstva u 65. minuti susreta. Coutinho je uposlio Salaha, a Egipćanin je postigao svoj deset gol u Premiershipu ove sezone.

Chelsea je mogao do izjednačenja preko Marcosa Alonsa u 82. minuti, ali je Španac loše šutirao iz dobre situacije. Plavci su izjednačili u 85. minuti susreta. Brazilac Willian je pogodio nakon samo dvije minute provedene na terenu. Fudbaler Chelseaja postigao je prelijep pogodak i donio bod svojoj ekipi na teškom gostovanju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije