Lionel Messi nevjerovatnim trikom 'zapalio' društvene mreže

2
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi nevjerovatnim trikom 'zapalio' društvene mreže
Foto: Screenshot / Messijev potez postao viralan

Lionel Messi (36) briljirao je na otvaranju nove sezone MLS-a, gdje je sjajnom partijom i spektakularnim potezima vodio svoj Inter Miami do pobjede nad Real Salt Lakeom (2:0).

Argentinac je prvi put od 2020. zaigrao s možda najdražim saigračim Luisom Suarezom, koji je debitirao za Beckhamov klub.

Nakon njihove akcije Diego Gomez postigao je drugi gol Inter Miamija, a prvi je Messi namjestio Robertu Tayloru.

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Messi je briljirao od početka. Već u 6. minuti izazvao je ovacije kada se dvojice protivnika koji su ga dočekali uz aut-crtu riješio tako što je jednom gurnuo loptu kroz noge.

Zatim je opet odlično sačuvao loptu od dvojice rivala te namjestio prvi gol sezone u MLS-u.

Slijedio je njegov velemajstorski potez koji je odmah postao viralan. Messi je pred kraj prvog dijela u naletu s desne strane prošao protivnika i krenuo prema sredini. Na ivici kaznenog prostora međutim naišao je na neočekivanu prepreku - protivničkog igrača koji se povrijeđen previjao na tlu, Messiju pod nogama.

A onda je uslijedila magija Argentinca. Povrijeđenog protivnika je prošao tako što ga je prebacio potkopanom loptom. Ovako se spektakularno riješio ranjene prepreke, kao i još jednog rivala, ali mu je onda treći ušao u šut.

Zadnji potez sačuvao je za kraj. U dugom trku donio je loptu u opasnu zonu odbijajući nalete protivnika te onda dodao Suarezu, a ovaj je asistirao za gol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije