Kinezi zbog Messija otkazali dvije utakmice Argentine

0
Radiosarajevo.ba
Kinezi zbog Messija otkazali dvije utakmice Argentine
Foto: EPA - EFE / Lionel Messi

Kineski sportski dužnosnici otkazali su dvije prijateljske utakmice svjetskog prvaka Argentine u njihovoj zemlji nakon što prva zvijezda Gaučosa Lionel Messi nije nastupio u pripremnoj utakmici sa svojim klubom Inter Miamijem u Hong Kongu.

Argentinska reprezentacija ide na turneju po Kini između 18. i 26. marta kada je trebala odigrati prijateljske utakmice protiv Nigerije u Hangzhou i protiv Obale Slonovače u Pekingu.

"Za sada Peking ne namjerava organizirati utakmicu u kojoj se očekuje učešće Lionela Messija", piše u današnjem saopćenju za javnost Pekinškog fudbalskog saveza koji nadzire fudbal u glavnom gradu Kine. Utakmica u Hangzhouu otkazana je već u petak navečer.

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

"Iz svima poznatih razloga, prema nadležnim tijelima, uvjeti za održavanje događaja nisu ispunjeni", poručio je Sportski ured Hangzhoua.

Messi i njegov američki klub Inter Miami razljutili su gledatelje kada je osvajač Zlatne lopte ostao na klupi u nedjelju tokom prijateljske utakmice protiv lokalne momčadi u Hong Kongu. Kao razlog neigranja navedena je povreda.

Ulaznica za utakmicu u Hong Kongu stajala je i do 450 eura (880,12 KM). Navijači su bili nezadovoljni i tražili su povrat novca, a suvlasnik momčadi David Beckham bio je izviždan kada je pokušao zahvaliti publici što je došla na utakmicu.

Messi je igrao pola sata u sljedećoj pripremnoj utakmici svoje momčadi u Japanu, što je izazvalo daljnji bijes u Kini i optužbe da time Messi namjerno šteti ugledu Kine i favorizira Japan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije