Lionel Messi je najbolji igrač svijeta, Luka Modrić u najboljoj ekipi godine

1
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi je najbolji igrač svijeta, Luka Modrić u najboljoj ekipi godine
Foto: Twitter / Lionel Messi

Lionel Messi, argentinski nogometni reprezentativac i igrač PSG-a je najbolji igrač 2022. godine u izboru FIFA-e.

S Argentinom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2022. u Katru i tako ispisao nogometnu povijest. Osim Messija, dosta je nagrada otišlo u ruke njegovih sunarodnjaka.

Dodjela nagrade "The Best" održana je u Parizu, a u izboru su učestvovali kapiteni i selektori svih svjetskih selekcija, kao i novinari.

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

Nastavak akcije Meta 2: Uhapšeno 12 osoba, pronađeno 5 kg droge, vatreno oružje i motorna pila

FIFA ovu nagradu dodjeljuje na osnovu nastupa igrača za period od augusta 2021. do 18. decembra prošle godine, a prema mišljenju selektora, kapitena, novinara i navijača iz svih zemalja svijeta, 

Za najboljeg golmana prošle godine izabran je Emiliano Martinez, golman argentinske nogometne reprezentacije koji je slavio u konkurenciji beglijskog golmana Thibauta Courtoisa i Yassine Bonnoua, vratara Maroka.

Za najboljeg trenera izabran je Luis Scaloni, argentinski izbornik koji je odnio nagradu u konkurenciji Pepa Guardiola i Carla Ancelottija.

Za najbolju ekipu godine izabran je Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ostale zvijezde poput Haalanda, Mbappea, Benzeme, Messija, De Bruynea, Casemira, Van Dijka, Cancela, Hakimija i Courtoisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije