Lionel Messi iz slobodnog udarca došao do jubilarnog 800. gola

0
Anadolija
Lionel Messi iz slobodnog udarca došao do jubilarnog 800. gola
Foto: Instagram / Lionel Messi

Fudbalska reprezentacija Argentine je u prijateljskoj utakmici savladala Panamu, rezultatom 2:0, a zvijezda 'gaučosa' Lionel Messi u toj utakmici postigao je 800. gol u karijeri.

U utakmici odigranoj na stadionu 'Monumental”' u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu, Messi je u 89. minutu iz slobodnog udarca stigao do 800. pogotka u klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

Drugi pogodak Argentine postigao je Thiago Almada u 78. minutu.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Želim da se zahvalim svim navijačima na ljubavi koju ste pokazali ne samo poslije Svjetskog prvenstva već i na Copa America. Rekli smo da ćemo dati sve od sebe za ovaj trofej", izjavio je popularni Leo nakon utakmice.

Infografika - golovi Lionela Messija
Foto: Anadolija: Infografika - golovi Lionela Messija

Messi je tako postao drugi igrač koji je postigao 800 golova u karijeri, nakon Portugalca Cristiana Ronalda. Portugalac je 800. gol postigao u decembru 2021. godine.

Messi je odigrao 778 mečeva i postigao 672 gola u Barceloni, gdje je proveo 17 godina karijere. Zatim 30 golova u francuskom Paris Saint Germainu (PSG), u koji je prešao u ljeto 2021. godine. U dresu reprezentacije Messi je postigao 99 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije