Lilleov skok iz prosjeka na evropske pozicije i najveća kvota na svijetu - 1,60!

Radiosarajevo.ba
Lilleov skok iz prosjeka na evropske pozicije i najveća kvota na svijetu - 1,60!
Foto: Mozzart Sport / Lille dočekuje Metz

Raznovrstan fudbalski program ovog petka stavio je Mozzartove bukmejkere na slatke muke. Na rasporedu su zanimljiva takmičenja, a i ovoga puta odseri su pripremili velika iznenađenja.

Danas imate najveće kvote na svijetu u tri utakmice koje se igraju u okviru francuskog prvenstva, ali i drugih rangova Njemačke i Engleske. Aktuelni prvak Francuske, Lille, stacioniran je u sredini tabele, ali sa realnom šansom da se izbori za evropsku scenu. Večeras ima okršaj sa Metzom, a ako pobijedi, zauzeće peto mjesto.

Ujedno, Schalke dočekuje Paderborn, te će pokušati doći do zone promocije u Bundesligi, dok Bournemouth ima priliku da se dodatno odvoji od takmičenja u Championshipu i pridruži se neprikosnovenom Fulhamu na putu do Premijer lige.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

LILLE - METZ (PETAK, 21.00), KEC 1,60

Lille je ove sezone neprepoznatljiv u prvenstvu, ali je ostavio dobar utisak u Ligi šampiona. Grupnu fazu je prošao sa prvog mjesta i kroz četiri dana ga čeka prvi meč osmine finala sa Chelseaem. U Ligi 1 Doge su daleko od lidera PSG-a, pošto nakon 24 kola imaju 35 bodova i nalaze se na desetom mjestu na tabeli. U posljednja dva kola pobijedili su Lorient (3:1) i Montpellier (1:0). Večeras dočekuju Metz, koji vodi bitku za opstanak. Sakupio je 20 bodova i pretposljednji je na tabeli.

SCHALKE - PADERBORN (PETAK, 18.30), KEC 1,90

Schalke još nije pokazao najbolju igru u Cvajti, ali u isto vrijeme ekipa Dimitriosa Gramozisa nastavlja borbu za plasman u Bundesligu. Rudari su sada peti na tabeli sa 37 bodova, tri boda zaostatka za trećim Hamburgerom i četiri iza mjesta koja vode u najjači njemački rang. Danas je u sukobu s Paderbornom, koji sezonu provodi neuspješno. Nalaze se na osmoj poziciji. Za sada još postoje šanse za napredovanje jer klub zaostaje osam bodova za trećim mjestom koje vodi u baraž, ali je konkurencija jako velika. Paderborn je u prošlom kolu remizirao bez golova s Dynamom iz Drezdena, ne uspjevši da pobjedi u trećoj utakmici zaredom.

BORNEMOUTH - NOTTINGHAM FOREST (PETAK, 20.45), KEC 2,05

Bournemouth ima veoma solidnu sezonu i trenutno je jedan od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu. Ekipa Skota Parkera je druga na tabeli sa 58 bodova, sa šest manje od lidera. Ispod Trešnjica je Blackburn, koji ima četiri boda manje, ali je glavni konkurent odigrao dva meča više. Sljedeći rival Bournemoutha je Nottingham Forest, koji u cjelini ima pristojnu sezonu i bori se za promociju. Šumari teško mogu računati na direktnu ulaznicu u Premijer ligu, s obzirom na 11 bodova zaostatka za Bournemouthom, ali je sasvim moguć proboj u play-off zonu jer šesti Middlesbrough ima samo dva boda više.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije