City na Goodisonu nadigrao Everton, vratio se De Bruyne

0
Radiosarajevo.ba
 City na Goodisonu nadigrao Everton, vratio se De Bruyne
Foto: EPA-EFE / Everton - Manchester City

Manchester City je večeras u zaostalom meču 16. kola Premiershipa naišao na određene poteškoće u duelu s Evertonom, ali je na kraju opet upisao pobjedu slavivši sa 1:3.

Poveli su Građani preko Phila Fodena u 32. minuti, a Karamele preko Richarlisona uzvraćaju samo pet minuta poslije i poravnavaju na 1:1.

S tim neriješenim rezultatom se odlazi i na odmor, ali u nastavku City pokazuje snagu i ponovo slavi trijumf koji ga dodatno približava naslovu prvaka.

Sjajno je zaigrao Bernardo Silva i kreirao pobjedu Građana. Prvo je u 63. minuti asistirao Riyadu Mahrezu koji pogađa za 1:2, a potom je petnaestak minuta poslije Silva i sam bio strijelac za konačnih 1:3.

Vrijedi napomenuti da je u finišu šansu za igru dobio i Kevin De Bruyne koji se oporavio od povrede. Ušao je deset minuta prije kraja.

City se učvrstio na prvom mjestu ispred gradskog rivala Uniteda od kojeg sada ima više čak deset bodova. Everton je sedmoplasirani. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije