Roma i Džeko s prvog mjesta u osminu finala, prošao i Pjanićev Juventus

Radiosarajevo.ba
Roma i Džeko s prvog mjesta u osminu finala, prošao i Pjanićev Juventus
Odigrano je osam utakmica posljednjeg - šestog koa Lige prvaka, a PSG-u, Bayernu, Barceloni i Chelseaju među 16 najboljih ekipa pridružili su se Roma, Manchester United, Juventus i Basel.

Grupa A

U grupi A Manchester United je završio kao prvoplasirani. Ekipa s Old Trafforda u posljednjem kolu je na svom terenu odmjerila snage sa CSKA Moskvom. Moskovljani su do vodstva došli u 45. minuti susreta, a pogodak za ekipu iz prijestolnice Rusije postigao je Džagoev.

Izjednačenje Manchester Unitedu donio je Romelu Lukaku u 65. minuti, a već u narednom napadu bilo je 2:1 za ekipu Josea Mourinha. Pogodak za potpuni preokret postigao je Marcus Rashford. Manchester United je završio kao prvoplasirani, dok će CSKA Moskva takmičenje nastaviti u Ligi Europe. 

U drugom susretu ove grupe Basel je gostovao kod lisabonske Benfice. Švicarci su do vodstva došli već u petoj minuti susreta, a precizan je bio Elyounoussi. Dva gola prednosti Švicarcima u 65. minuti donio je Oberlin. Basel će kao drugoplasirani iz ove grupe među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta. 

Grupa B

U grupi B Bayern je na svom terenu dočekao PSG. Domaćin je do vodstva došao u osmoj minuti, a pogodio je Lewandowski. U 37. minuti domaćin je imao dva gola prednosti. Mrežu ekipe iz Pariza ovaj put zatresao je Tolisso. Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je smanjio Mbappe nakon asistencije Cavanija. Bayern je do trećeg gola došao u 69. minuti, a još jednom mrežu Parižana zatresao je Tolisso. Bayern će i pored trijumfa u osminu finala kao drugoplasirani zbog lošijeg međusobnog duela. Parižani su u prvom duelu slavili rezultatom 3:0. 

U drugom susretu ove grupe Celtic je na svom terenu dočekao Andrlecht. Gosti su poveli u 62. minuti susreta. Za vodstvo ekipe iz Brisela pogodio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Jozo Šimunović. Defanzivac Celtica postigao je autogol. Celtic će zbog boljeg međusobnog duela i trijumfa rezultatom 3:0 u Briselu takmičenje nastaviti u Ligi Europe. 

Grupa C

Roma je večeras na svom Olimpicu dočekala Qarabag. Vučici je bila potrebna pobjeda da se plasira među 16 najboljih ekipa. Otpor gostiju Roma je slomila u 53. minuti susreta, a precizan je bio Perotti nakon asistencije Edina Džeke. Ostalo je do kraja 1:0 za domaće, a Roma će s prvog mjesta u osminu finala. 

U drugom susretu ove grupe Chelsea je dočekao Atletico Madrid. Ekipi iz Londona bio je potreban trijumf u posljednjem kolu kako bi se u osminu finala plasirao s prve pozicije. Gosti su ipak došli do vodstva. Mrežu Courtoisa zatresao je Niguez u 56. minuti utakmice. Plavci su izjednačili u 75. minuti, a svoju mrežu zatresao je Stefan Savić. Ostalo je do kraja 1:1, pa će Chelsea zbog trijumfa Rome u osminu finala s drugog mjesta. Atletico Madrid takmičenje nastavlja u Ligi Europe. 

Grupa D

Plasman u osminu finala Lige prvaka izborio je i Juventus Miralema Pjanića. Staroj dami je u posljednjem kolu bila potrebna pobjeda na gostovanju u Pireju. Allegrijeva ekipa do vodstva je došla u 15. minuti susreta, a pogodio je Cuadrado. Juventus je trijumf potvrdio u 89. minuti utakmice, a pogodio je Bernardeschi. 

U drugom susretu ove grupe Barcelona je na svom terenu dočekala Sporting iz Lisabona. Domaćin je do vodstva došao u 59. minuti utakmice, a pogodio je Paco Alcacer. Barcelona je u 91. minuti došla do dva gola prednosti, a bivši igrač Katalonaca, Mathieu zatresao je svoju mrežu. Barcelona iz ove grupe kao prvoplasirana ide među 16 najboljih ekipa. U Ligi Europe takmičenje će nastaviti Sporting Lisabon. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije