Baždarević za L'Equipe: Odbio sam ponudu FS BiH da produžim ugovor

Radiosarajevo.ba
Baždarević za L'Equipe: Odbio sam ponudu FS BiH da produžim ugovor
Mehmed Baždarević definitivno neće ostati na selektorskoj klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Baždareviću je ugovor istekao sa završetkom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji. Prema pisanju francuskih medija France Footballa i L'Equipea Meša je imao ponudu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da ostane ne klupi reprezenacije, ali je zbog loših uvjeta za rad ponudu odlučio odbiti.

"Stručnjak je potvrdio informaciju koju je objavio France Football i odlučio je napustiti poziciju selektora na kojoj je bio od decembra 2014. godine, zbog naročito sportskih, ali u maloj mjeri i političkih razloga. Ugovor sa Savezom je imao do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a bivši trener Grenoblea i Sochauxa dobio je ponudu za produžetak saradnje od čelnika Saveza. Ipak nezadovoljan uvjetima u kojima je radio, odlučio je odbiti ponudu", navodi jedan od vodećih sportskih medija na svijetu L'Equipe.

"Pitali su me da nastavim u narednoj kampanji.  Prezentovao sam im ambiciozan projekat koji se temelji na više izvora iz kojih bi se popunjavala nacionalna selekcija. Želio sam da investiraju malo više, ali oni nisu bili spremni. Želio sam promovirati fudbalere iz domaćeg prvenstva, to je bio moj prioritet, kao i rad sa svim kategorijama. Insistirao sam na boljim uvjetima, kao što su dodatni tereni, ali to nije bio njihov prioritet", rekao je Baždarević za L'Equipe i istaknuo da je jedini teren dostojan reprezentacije onaj u Trening centru u Zenici.

Baždarević je također istaknuo da su igrači željeli da ostane na kormilu reprezentacije.

"Imali smo jako dobre rezultate, ostvarili smo 15 pobjeda, četiri remija i šest poraza u 25 odigranih utakmica. Ono što je meni jako važno je da su igrači tražili moj ostanak. Bili su jako sretni što rade sa mnom", dodao je Baždarević.

Sada već bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine kaže za L'Equipe kako se nada da će uskoro pronaći novi angažman.

"Nadam se da ću ubrzo pronaći novi angažman. Potrebno mi je da radim. Nadam se da će to biti u Francuskoj u kojoj živim", rekao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije