Liga prvaka: Sveci pregazili Zvezdu na Parku prinčeva

Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Sveci pregazili Zvezdu na Parku prinčeva
Foto: EPA-EFE / PSG - Crvena zvezda
Odigrane su prve dvije utakmice današnjeg programa drugog kola Lige pravaka, a težak poraz doživjeli su fudbaler beogradske Crvene zvezde na gostovanju kod Paris Saint-Germaina.

Sveci su već nakon prvog poluvremena imali četiri gola prednosti. Prvi je mrežu Beograđana zatresao Neymar u 20. minuti, a isti igrač samo dvije minute kasnije donio je dva gola prednosti Parižanima.

U 37. minuti susreta bilo je 3:0, a pogodio je Edinson Cavani. Samo pet minuta kasnije nakon asistencije Meuniera mrežu ekipe sa stadiona Rajko Mitić zatresao je Di Maria.

U 70. minuti Mbappe je pogodio nakon asistencije Cavanija. Marko Marin je smanjio na 5:1 u 74. minuti, a konačnih 6:1 potavio je Neymar svojim hat-trickom u 81. minuti susreta.

U drugom susretu koji je počeo u 18 sati i 55 minuta Lokomotiv Moskva je na svom terenu poražena od Schalkea rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je McKennie u 88. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije