Liga prvaka: Spektakl na Allianz Areni, Bayern dočekuje Real Madrid

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Spektakl na Allianz Areni, Bayern dočekuje Real Madrid
Foto: Facebook / FC Bayern Munchen / Bayern i Real Madrid

Bayern i Real Madrid sastaju se u prvoj utakmici polufinala UEFA Lige šampiona u utorak, 30. aprila.

Bayern se plasirao u svoje 21. polufinale Kupa Evrope/Lige šampiona, a ovo je 13. finale u eri Lige šampiona. Samo jedan tim može da poboljša te brojke - Real Madrid. Španski tim je prošao ovu fazu po rekordni 33. put sa svojim 17. nastupom u finalu Lige šampiona takođe bez premca.. Španski tim je prošao ovu fazu po rekordni 33. put sa svojim 17. nastupom u finalu Lige šampiona također bez premca.

Oni večeras igraju prvi meč polufinala Lige prvaka, nakon što su u 1/4 finalu eliminisali engleske ekipe. Bavarci su u prošloj rundi bili bolji od Arsenala sa ukupnih 3:2, dok su Madriđani slavili nakon penala nad Man. Cityem.

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Erogene zone i njihov hit "Sarajevo": To je moj grad, ja takvog ga znam...

Za Bavarce Liga prvaka može biti spas sezone jer je Bayer Leverkusen već osvojio titulu prvaka Njemačke. Real je na dobrom putu da osvoji prvenstvo Španije, imaju deset bodova više od Barcelone.

Bayern na posljednjih pet utakmica nije izgubio, a pobijedili su na četiri meča. S druge strane Real nije izgubio na posljednjih 18 mečeva.

Utakmica Bayern Minhen i Real Madrid se igra u 21 sat, uz direktan prijenos na kanalima Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije