Liga prvaka: Odluka o drugom finalisti pada u Londonu

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Odluka o drugom finalisti pada u Londonu
Twitter / Real Chelsea

UEFA-ina Liga prvaka vraća se u akciju s još jednom presudnom polufinalnom utakmicom ove sedmice, gdje Real Madrid igra s Chelseajem na Stamford Bridgeu.Utakmica počinje u 21.00 sat.

Prednost je možda na strani Chelsea nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka,ali će menadžer domaćih, Thomas Tuchel očekivati bolji učinak gostujuće ekipe u drugoj utakmici, ali Chelsea je bio jako dobar u odbrani dok bi im jedan susret bez golova donio plasman u finale Lige prvaka koji se igra kasnije ovog mjeseca.

Neriješen rezultat 1-1 u Madridu u prvoj utakmici bio bi rezultat koji bi Chelsea uzeo prije nego što je lopta krenula s centra, ali dominantna igra u prvom poluvremenu mogla je povesti plave u vodstvo. Neporaženi su u četiri domaće utakmice Lige prvaka odigrane ove sezone, dok je Chelsea pobijedio u samo dvije i morat će ovaj susret odigrati muški kako bi osigurali mjesto u finalu.

Chelsea je bez poraza u pet utakmica u svim takmičenjima i ostvario je pobjedu u tri od njih, a također je primio samo jedan gol u tih pet utakmica. Pobjeda od 2-0 nad Fulhamom u subotu održava Chelsea na putu za plasman među četiri najbolj ekipe u Premier ligi, ali je također i završen niz od nekoliko utakmica bez pobjede na Stamford Bridgeu.

Igrači poput Antonija Rudigrea, Thiaga Silve i Christiana Pulišića bi se trebali vratiti u početnih jedanaest.

Kasni golovi bili su dovoljni da Real Madrid pobijedi prošli vikend Osasunu, a s preostale četiri utakmice u ligi zaostaju dva boda iza rivala Atletica u utrci za naslov prvaka španske lige. Zinedine Zidane još uvijek pokušava uskladiti domaće obveze Real Madrida s onima u Ligi prvaka i morat će pozvati svo svoje igračko i menadžersko iskustvo kako bi poveo klub u finale.

Pod Francuzom, Real Madrid je tri puta zaredom osvajao Ligu prvaka između 2016. i 2018, ali domaći remi s Chelseajem 1-1 znači da im je potreban veliki nastup u Londonu da bi završili u finalu takmičenja. Pobijedili su u dvije od pet gostujućih utakmica Lige prvaka ove sezone, a Real Madrid je održao svoju mrežu čistim u Atalanti i Liverpoolu u Knock-Out rundama Lige prvaka.

Real Madrid je bez poraza u 19 utakmica u svim takmičenjima, ali odigrali su neriješeno čak četiri od pet utakmica, prije ove gdje su im kasni golovi donijeli pobjedu protiv Osasune. Ekipa također nema poraza u 14 gostujućih utakmica u svim takmičenjima, iako se Real Madrid morao zadovoljiti neriješenim rezultatom u tri od posljednjih pet na svojim putovanjima.

Povrede  se nastavljaju gomilati za Real Madrid nakon što je Raphael Varane završio izvan terena u subotu. Sumnja se u njegov nastup, zajedno sa Sergiom Ramosom, Lucasom Vasquezom i Daniem Carvajalom.

Očekivane postave

Chelsea: Edouard Mendy; Antonio Rudiger, Thiago Silva, Andreas Christensen; Cesar Azpilicueta, Ben Chilwell, N’Golo Kante, Jorginho; Mason Mount, Christian Pulišić, Timo Werner

Real Madrid: Thibaut Courtois; Nacho, Sergio Ramos, Eder Militao, Ferland Mendy; Casemiro, Luka Modrić, Toni Kroos; Marco Asensio, Vinicius Junior, Karim Benzema

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu Chelsea 2,35, neriješeno 3,20, a na pobjedu Reala 3,15.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije