Liga prvaka nikad zanimljivija: Večeras dobivamo prvog finalistu

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka nikad zanimljivija: Večeras dobivamo prvog finalistu
Twitter / Man.City PSG

Večeras se igra revanš susret polufinala Lige Prvaka u kome će Manchester City na Etihadu braniti 2:1 prednosti iz prve utakmice protiv PSG-a. Utakmica počinje u 21.00. sati.

Nestvarno zvuči činjenica da Manchester City traži tek prvo a PSG drugo finale Lige Prvaka iako dugi niz godina imaju izuzetno kvalitetne ekipe.

Manchester City je sigurno posljednjih godina jedna od najdominantnijih ekipa u Europi. Ipak, nikada nisu došli do finala Lige Prvaka, prvenstveno zbog mnoštva promašenih gol šansi i sigurno da je ova utakmica za Guardiolu jedna od najvažnijih u trenerskoj karijeri jer mu upravo ovo mnogi zamjeraju. Sa druge strane oni su ekipa koja je posljednjih mjeseci u najboljoj formi u Europi. Jasno je da su novi prvak Engleske te su mogli odmarati ključne igrače za vikend, što je luksuz koji PSG nije imao.

Također imaju prednost iz prvog susreta, PSG ima probleme sa povrijđenim igračima i na papiru sve ide na njihovu stranu. Ipak, igraju protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu koja je bila bolja od njih prije no što su se povukli u prošlom susretu te smo mišljenja da ovo neće biti nimalo lagana utakmica za City. Guardiola za ovaj susret ne može računati samo na Garciu te je sigurno da će izvesti najjači sastav, koji je odmoran i koji će pokušati što prije da dođe do prednosti i riješi pitanje prolaska dalje.

PSG je ekipa koja je odigrala ispod svojih mogućnosti ovu sezonu u domaćem prvenstvu. Stoga su za vikend protiv Lensa morali izvesti najjači sastav koji je bio na raspolaganju što će sigurno imati uticaj i na ishod ovog susreta. Također, Mbappe je doživio blažu povredu u prvom susretu protiv Citya te je propustio utakmicu sa Lensom i pitanje je koliko će minuta noćas dobiti. Sve nekako pred ovu utakmicu igra protiv njih ali ne treba zaboraviti da oni imaju mnoštvo zvijezda koji jednom loptom naprave gol priliku.

To su najbolje osjetili na svojoj koži Barcelona na Camp Nou te Bayern na Allianz Areni. Osim toga PSG mora danas do minimalno dva pogotka i jasno je da se neće braniti u ovom susretu. Prije no što su se povukli u prvoj utakmici su bili bolja momčad na terenu i sigurno će i noćas imati nekoliko prilika da zakomliciraju stvari.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu Man. Citya 1,80 , neriješeno 3,70, a na pobjedu PSG-a 4,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije