Liga Prvaka: Noć u znaku duela posrnulih velikana

0
Radiosarajevo.ba
Liga Prvaka: Noć u znaku duela posrnulih velikana
Foto: EPA - EFE / Trening Real Madrida pred meč s Liverpoolom

Večeras se u okviru osmine finala Lige Prvaka sastaju Liverpool i Real Madrid, a u drugoj utakmici igraju Napoli i Eintracht Frankfurt. 

Iako Napoli igra u fantastičnoj formi, sav fokus je na Anfieldu večeras, gdje igraju finalisti prethodnog izdanja Lige Prvaka, Liverpool i Real Madrid. Oba tima imaju relativno loše sezone, ali to ne znači ništa kada se sastaju ova dva velikana europskog fudbala

Sutra igraju RB Leipzig protiv Manchester Citya, te Inter protiv Porta

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Liverpool-Real Madrid 

Iako obje ekipe izlaze na teren s pobjedama u poslijednje dvije utakmice, to ne može sakriti činjenicu da nisu u fantastičnoj formi. Liverpool je pobijedio Everton i Newcastle s identičnim rezultatom, 2:0, dok je Real Madrid pobijedio Elche 4:0, te Osasunu 2:0. 

Engleski tim je prošle sezone igrao fantastično. Bili su jako blizu da osvoje Premier Ligu, te su u finalu Lige Prvaka igrali protiv Real Madrida. Ipak, ove sezone je priča dosta drugačija na Anfieldu. 

Liverpool je čak 19 poena u zaostatku za Arsenalom, koji predvodi englesku ligu. Povrede i generalno slabija igra označile su sezonu Liverpoola do sada. Povratak Virgila van Dijka može donijeti optimizam u svlačionicu, te će trener Jurgen Klopp imati ekipu u punoj snazi pred ovaj meč. 

Real Madrid, s druge strane, zaostaje osam bodova iza vječnog rivala Barcelone u španskoj La Ligi. Činjenica da Karim Benzema i Vinicius Jr nisu u istoj formi kao prethodne godine, zajedno s tim da su ih također pogodile povrede, vodi nas do zaključka da je za Madriđane ova utakmica biti ili ne biti za njihovu sezonu

Zna se koliko je Liga Prvaka bitna za obje ekipe, s obzirom na to da Real Madrid ima čak 14 titula ovog takmičenja, dok Liverpool drži treće mjesto na vječnoj listi sa šest trofeja. Ovu utakmicu možete pratiti na kanalima Arene Sport, a počinje u 21:00.

Za domaćina večeras igraju: Alisson, Alexander-Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson, Bajčetić, Fabinho, Robertson, Gakpo, Salah, Nunez.

Gosti igraju u sljedećem sastavu: Courtois, Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba, Valverde, Camavinga, Modrić, Rodrygo, Vinicius, Benzema.

Napoli-Eintracht Frankfurt 

Da druga utakmica na repertoaru nije Liverpool-Real Madrid, ovaj duel bi dobio poštovanje koje zaslužuje, bez obzira što se ne radi o pretjerano velikim ekipama, barem u kontekstu Lige Prvaka. Eintracht Frankfurt i posebno Napoli ulaze u ovu utakmicu u nevjerovatnoj formi, i stadion Diego Maradona bi trebao da bude mjesto jednog fantastičnog duela

Eintracht ulazi u ovu utakmicu sa samo jednim porazom u prethodnih 13 utakmica, te kao šesti u Bundesligi. Njihova najveća zvijezda ove godine je Randal Kolo Muani, koji je postigao 15 golova u svim takmičenjima ove sezone. Treba još dodati da je postigao barem jedan pogodak u šest od prethodnih osam utakmica. 

Ako je Eintracht u dobroj formi, šta onda reći za Napoli? Talijanska ekipa korača ka svojoj trećoj tituli Serije A u historiji, i prvoj nakon sezone 1989/90, kada je za njih igrao Diego Maradona. Poslijednji put su izgubili 4. januara od Intera, i imaju čak 15 bodova prednosti nad drugoplasiranim Nerazzurima

Ako još na to dodamo fantastičnu formu Victora Oshimena (19 golova u 23 utakmice) i Khvicha Kvaratskhelie (12 golova u 24 utakmice), sigurno je da Napoli ulazi u ovu utakmicu kao veliki favorit. 

Utakmica se igra na stadionu Diego Maradona u Napulju, a možete je pratiti na kanalima Arene Sport. Susret počinje u 21:00.

Za Eintracht večeras igraju: Trapp, Ndicka, Jakić, Tuta, Max, Sow, Kamada, Buta, Gotze, Lindstrom, Kolo Muani.

U redovima Napolija meč počinju: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera, Zielinski, Lobotka, Anguissa, Kvaratskhelia, Lozano, Osimhen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije