Liga Prvaka: Hoćemo li i večeras gledati golijadu u Milanu? Može li Edin Džeko biti strijelac?

1
Radiosarajevo.ba
Liga Prvaka: Hoćemo li i večeras gledati golijadu u Milanu? Može li Edin Džeko biti strijelac?
Foto: Twitter / Edin Džeko

Sa početkom u 21 sat, u srijedu se igraju dva preostala susreta prve runde osmine finala Lige Prvaka. Na San Siru će Inter dočekati Porto, dok će Leipzig na svom stadionu odmjeriti snage sa Manchester Cityjem.

Inter u susret ulazi nošen izuzetnim igrama Lautara Martineza, dok je Porto suočen sa izostancima nekoliko važnih igrača zbog povreda, ali se nadaju da bi mogli nastaviti dobar omjer protiv italijanskih klubova.

Leipzig se nada da bi protiv jednog od najboljih timova svijeta mogao ponoviti rezultat iz 2021. godine, ali da bi se to desilo moraju zaustaviti Haalanda, koji im je u Bundesligi stvarao ogromne probleme.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Inter - Porto

Edin Džeko nije najavljen kao starter, ali očekuje se da bi mogao ući sa klupe. Inter u posljednje vrijeme igra u promjenjivoj formi, osim Martineza koji briljira nakon povratka sa Mundijala i koji je u 2023. godini već postigao osam golova u svim takmičenjima. Trener Intera, Simone Inzaghi, rekao je da njegov tim u susret ulazi pun samopouzdanja. "Prošli smo grupu. Na papiru, Barcelona i Bayern su bili timovi koji su svi željeli izbjeći.", naveo je Inzaghi.

Pohvalio je protivničkog trenera, naglasivši da je Porto dobro posložen tim koji je sposoban za velike stvari. Inače, Inzaghi i Conceicao, trener Porta, svojevremeno su bili saigrači u Laziju. 

Porto neće moći računati na Meixeda i Verona, a upitno je da li će nastupiti Uribe, Otavio, Galeno, Cardoso i Evanilson. „Inter je jak tim sa puno odličnih igrača koji su naviknuti da igraju na visokom nivou iz sedmice u sedmicu. Seria A je jedna od najkompetitivnijih fudbalskih liga na svijetu. Ali mi poznajemo i svoje individualne i kolektivne kvalitete.“, izjavio je Conceicao.

Inter bi večeras mogao izaći u sastavu: Onana; Škriniar, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Brozović, Hakan Çalhanoğlu, Dimarco; Martínez, Lukaku.

S druge strane, za Porto bi trebali nastupiti: Diogo Costa; João Mário, Pepe, Marcano, Wendell; Grujić, Eustáquio, André Franco, Pepê; Taremi, Toni Martínez.

Inter je u sezoni 2004/05 izbacio Porto u četvrtfinalu Lige Prvaka, a na njihovoj strani je i činjenica da nikada na svom stadionu nisu bili poraženi od nekog portugalskog tima. Sa druge strane, Porto se nada da bi mogao ponoviti uspjeh koji je ostvario protiv talijanskih klubova u nekoliko posljednjih godina. Porto ima dobar omjer protiv italijanskih klubova u posljednjih nekoliko sezona. U nokaut fazi u sezoni 2018/19 izbacili su Romu, a u sezoni 2020/21 bili bolji od Juventusa.

Čudesna Liga Prvaka: Petarda Real Madrida, sedam golova u Engleskoj

Čudesna Liga Prvaka: Petarda Real Madrida, sedam golova u Engleskoj

Leipzig - Manchester City

U tim Leipziga vraća se Christopher Nkunku, ali je upitno koliko brzo Francuz može opet ući u formu nakon tri mjeseca odsustva. Leipzig se već nekoliko sedmica muči sa realizacijom, a u timu i dalje neće biti Danija Olme. Trener Leipziga, Marco Rose, izjavio je da ima veliko povjerenje u svoje igrače i da njegov tim želi odigrati hrabro.

"Biće to teška utakmica, ali sve je moguće. Ako izađemo kao ekipa, sa navijačima iza nas, možemo postići velike stvari. Zajedno smo jači.", rekao je Rose.

U Manchester Cityju se sigurno sjećaju decembra 2021. godine kada su gostovanje u Leipzigu završili porazom od 2-1. Cityjev trener, Pep Guaridola, u izjavama je pokazao respekt prema njemačkom klubu.

„Vjeruju mladim igračima, imaju jasne obrazce u igri, dobro igraju na sredini terena, fizički su jaki; u tranziciji su nezaustavljivi“, izjavio je Guardiola.

Dosta pažnje u ovom duelu osmine finala Lige Prvaka biće usmjereno na Erlinga Haalanda, s obzirom da je u četiri bundesligaška duela protiv Leipziga postigao čak šest golova.

Očekuje se da za Leipzig večeras zaigraju: Blaswich; Simakan, Orbán, Gvardiol, Halstenberg; Laimer, Schlager; Szoboszlai, Forsberg; André Silva, Werner.

Manchester City bi trebao izaći u sastavu: Ederson; Walker, Rúben Dias, Akanji, Aké; Bernardo Silva, Rodri, Gündoğan; Mahrez, Haaland, Grealish.

Direktan TV prijenos obje utakmice sa početkom u 21 sat možete gledati na kanalima Arene Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije