Liga prvaka: Chelsea večeras lovi Dortmund na Stamford Bridgeu

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Chelsea večeras lovi Dortmund na Stamford Bridgeu
Foto: Twitter / Chelsea

Sa početkom u 21 sat, danas 7. marta, igraju se prvi revanši Lige prvaka.

Chelsea u Londonu dočekuje Borussiu Dortmund. Nijemci su u prvom susretu savladali Engleze 1:0, gol Karima Adeyemia. Iako su favoriti, domaću ekipu večeras čeka teška utakmica na Stamford Bridgeu.

Utakmicu Chelsea počinje sa sastavom: Kepa, Chalobah, Koulibaly, Fofana, James, Kovačić, Fernandez, Chilwell,Mudryk, Joao Felix i Havertz. Zbog povrede neće igrati Broja, Mendy, Thiago Silva i Kante. Mount je suspendovan.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dortmund će krenuti sa: Wolf, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro, Can, Salih Ozcan; Brandt, Bellingham, Reus i Haller. Povrijeđeni su strijelac Adeyemi, Duranville, Kamara, Morey i Moukok. Suspendovan je Ryerson.

Manje napetosti na Estadio de Luzu

Druga utakmica se igra u Lisabonu, gdje Benfica igra revanš sa Bruggeom. Benfica je u gostima savlada Brugge sa dva gola, penal Joaoa Maria i gol Davida Neresa. S ovom prednosti, očekuje se lagana utakmica za domaću ekipu.

Benfica bi susret mogla poćeti sa ovim sastavom: Vlachodimos, Bah, Otamendi, A. Silva, Grimaldo, Aursnes, Florentino, Mario, R. Silva, Neres, Ramos. Mihailo Ristic i Julian Draxler neće igrati zbog ozlijeda.

Club Bruggeov sastav bio mogao izgledati ovako: Mignolet, Mata, Mechele, Sylla, Meijer, Odoi, Onyedika, Buchanan, Vanaken, Lang, Jutgla. Andreas Skov Olsen neće igrati, oporavlja se od operacije.

Sutra se igraju revanši Bayerna i PSG-a, te Tottenhama i Milana. Iduće sedmice igraju Manchester City i Leipzig, Real Madrid i Liverpool, Porto i Inter Milan, te Napoli i Eintracht Frankfurt.

Utakmice možete pratiti u TV prijenosu na kanalima Arenasporta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije