Atletico opet nije poražen od Leicestera: Jorgandžije u polufinalu

Radiosarajevo.ba
Atletico opet nije poražen od Leicestera: Jorgandžije u polufinalu
Leicester City je večeras u četvrtfinalu Lige prvaka dočekao madridski Atletico na svom Kign Power stadionu. Plasman u polufinale izborio je španski predstavnik s ukupnim rezultatom 2:1.

Atletico je u Englesku donio prednost od 1:0 iz prvog susreta, a već u prvom poluvremenu uspio je postići i izuzetno važan gol u gostima.

Vodstvo Jorgandžijama donio je Sal Niguez u 26. minuti susreta nakon asistencije Filipe Luisa. Bek Madriđana je odlično centrirao, a Niguez pogodio mrežu Schmeichela. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:1.

Tračak nade za Leicester City vratio je najbolji strijelac ove ekipe Jamie Vardy. Nakon gužve u šesnaestercu lopta je došla do Vardyja, a napadač Leicestera pronašao je put do mreže.

Više od toga Lisice nisu mogle, pa je plasman u polufinale izborio Atletico Madrid. Bio je ovo šesti susret Atletica i Leicestera u Ligi prvaka, a Jorgandžije imaju četiri trijumfa i dva remija na svom kontu, uz devet postignutih i tri primljena gola. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije