Liga nacija: Remi Njemačke i Francuske, BiH u Belfastu od 15 sati

Radiosarajevo.ba
Liga nacija: Remi Njemačke i Francuske, BiH u Belfastu od 15 sati
Twitter / Nijemci su se u najjačem sastavu odlično suprotstavili svjetskim prvacima

Njemačka i Francuska odigrale su bez golova u susretu prvih kola prve grupe A Lige nacija. Po pljusku i lošem vremenu u Allianz Areni, Nijemci su se u najjačem sastavu odlično suprotstavili svjetskim prvacima, koji su također došli s prvom postavom.

NFSBiH / Zmajevi stigli u Belfast: Prvi trening već danas

Obje reprezentacije imale su po jednu veliku priliku, ali su Areola i Manuel Neuer uspjeli sačuvati svoje mreže. U B Ligi nacija, gdje je i Bosna i Hercegovina, Vels je sa 4:1 potpuno deklasirao Irsku, a Ukrajina je golom Zinčenka u trećoj minuti studijske nadoknade pobijedila Češku 2:1. Ta utakmica je kasnila 15-ak minuta zbog problema s rasvjetom u češkom gradiću Uherske Hradištu.

U C Ligi nacija, Norveška je s 2:0 bila bolja od Kipra, a Slovenija je u Ljubljani izgubila 2:1 od Bugarske. Junak gostiju bio je Božidar Kraev koji je zabio oba gola. Prvi već u trećoj, a drugi, za pobjedu u 59. minuti. Strijelac za Sloveniju bio je Zajc u 40. minuti.

U najnižoj, D Ligi nacija Gruzija je slavila u gostima kod Kazahstana 2:0, a Armenija je bila bolja od Lihtenštajna 2:1. Makedonci su rutinski slavili na Gibraltaru, a najveće iznenađenje priredila je Andora koja je u Rigi protiv Latvije odigrala 0:0.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina igra u subotu u Belfastu protiv Sjeverna Irske. Meč počinje u 15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije