Kenan Kodro: Cijenim savjete oca Mehe, u Belfast idemo po pobjedu

A. S.
Kenan Kodro: Cijenim savjete oca Mehe, u Belfast idemo po pobjedu
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Kenan Kodro u dresu Kopenhagena

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro, za kratko vrijeme osvojio je srca navijača našeg najboljeg tima, ali i danskog Kopenhagena u koji je stigao u ovom prijelaznom roku iz njemačkog Mainza

Sin proslavljenog bh. reprezentativca Mehe Kodre, još dok je nosio dres španjolske Osasune, dokazivao je da će ići stopama svoga oca.

Prvijenac protiv Gibraltara

U dresu protiv Gibraltara (4:0) već u trećoj utakmici u najdražem dresu upisao se među strijelce. 

Mnoge je iznenadio prelazak Kenana u Kopenhagen, ali on u razgovoru za Radiosarajevo.ba govori o ovom klubu, ambicijama, izbacivanju Atalante, ocu Mehi, kao i utakmicama protiv Sjeverne Irske (8. septembar) i Austrije (11. septembar).

Radiosarajevo.ba: Kenane, kako Vam je u Kopenhagenu?

Kodro: Super... Prvi dojmovi su odlični. Dobar grad, veliki klub. Iskreno, prije samog dolaska nisam ni očekivao da će sve ovako biti super. U prvenstvu smo vodeći, sa četiri boda prednosti u odnosu na prvog konkurenta. Inače, u odnosu na protekle sezone klub ima velike ambicije, a i ovaj uspjeh u Europskoj ligi bi nam mogao dati krila.  

Radiosarajevo.ba: U Europskoj ligi prošli ste jaku Atalantu, koja je ranije izbacila naše Sarajevo. Pratili smo utakmicu, očekivali smo da ćete upisati nekoliko minuta, obzirom na to da su se u revanšu igrali produžeci?

Kodro: I ja sam se nadao da bih mogao ući. Na žalost, nisam.  Moramo respektovati odluke trenera i idemo dalje. Duga je sezona u Europi, imamo osiguranih još najmanje šest utakmica.

Radiosarajevo.ba: Komentar grupe u kojoj ste zajedno sa Slavijom Prag, Bordeauxom i Zenitom?

Kodro: Super smo prošli kada znamo kakvi su nas mogli klubovi zapasti. Smatram da imamo veliku šansu da prođemo dalje. 

Radiosarajevo.ba: Možete li nam dati kraći osvrt na razliku između Bundeslige i danske Super lige?

Kodro: Bundesliga je velika, jača je daleko od Danske Prve lige, ali Kopenhagen je veći klub od Mainza. Mislim da sam time sve rekao. Klub u koji sam stigao ima velike ambicije, a i ja sam veoma ambiciozan, tako da sam došao u klub u kojem svakako mogu još više napredovati.

Radisoarajevo.ba: Nedavno sam imao priliku razgovarati s vašim ocem Mehom. I on se slaže da ste napravili odličan potez prelaskom u Kopenhagen. 

Kodro: Da, otac je zadovoljan. Svakodnevno se čujemo, komentari su super. Naravno ima tu korisnih savjeta, uz želju da budem još bolji.

Radiosarajevo.ba: Došla je na red i Liga nacija. Na Mundijal se nismo uspjeli plasirati. Ovo takmičenju nudi šansu za plasman na Euro.  

Kodro: Svaku priliku trebamo iskoristiti. Imamo dobru grupu. Protivnike koji su po našoj mjeri i daju nam priliku da izborimo plasman u A ligu, što je opet korak bliže prema Europskom prvenstvu, prvom u historiji za naš tim.

Sjajna atmosfera među Zmajevima

Radiosarajevo.ba: Imali smo priliku da se družimo proteklih dana. Stekli smo utisak da je atmosfera u reprezentaciji odlična, bolja nego uoči kvalifikacija za SP?

Kodro: Slažem se. Atmosfera u reprezentaciji je super. Svi smo k'o jedan. Ide sve kako treba.

Radiosarajevo.ba: Šta možemo očekivati u prva dva meča, u subotu u Belfastu i već u utorak u Zenici?

Kodro: Idemo da dobijemo obje utakmice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije