Zmajevi otišli u Belfast, Prosinečki optimista: Iznio razloga i zbog čega

Radiosarajevo.ba
Zmajevi otišli u Belfast, Prosinečki optimista: Iznio razloga i zbog čega
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zmajevi uoči odlaska u Belfast

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine danas su sa sarajevskom aerodroma idu put Belfasta, gdje ih u subotu u 15 sati očekuje prvi duel Lige nacija protiv Sjeverne Irske.

Puleni Roberta Prosinečkog raspoloženi su napustili Sarajevo, a sam selektor je novinarima na Sarajevskom aerodromu govorio o duelu te problemima s povredama igrača.  

„Medicinska služba je oporavila Ćivića i Nastića, što je vrlo bitno. Todorović je također s nama, moći će biti u kadru u Belfastu. Sigurno je da smo dobili tri igrača u zadnjoj liniji i to nas veseli, jer smo bili u deficitu nakon otpadanja Bičakčića i Vranješa. Situacija je puno bolja nego prije nekoliko dana", kazao je Prosinečki.

Ponovo se osvrnuo na igru Sjeverne Irske, ali je podvukao da je ekipa motivirana.

"Nama je svaka utakmica važna. Imamo dobar ambijent i sigurno je da su svi igrači željni da napravimo dobar rezultat. Sjeverna Irska je selekcija koja naročito kući igra dobro, agresivno, te ima publiku koja je stalno uz njih. Ekipa igra šest godina zajedno uz minimalne promjene, iskusni su i dobri. Mi težimo posjedu lopte, težimo da kroz pas igru dođemo do gola. Večeras na treningu ćemo probati neke akcije. Optimista sam“, dodao je bh. selektor.

Nogometaši BiH se odmah nakon utakmice vraćaju u našu zemlju, a u utorak (11. septembar) ih očekuje novi duel - protivnik će biti  Austrija na Bilinom polju u Zenici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije