Ličilo je na rat: Kako su europski mediji izvjestili o incidentu u Zenici

Radiosarajevo.ba
Ličilo je na rat: Kako su europski mediji izvjestili o incidentu u Zenici
/ printscreen
Incidenti na utakmici Bih – Grčka u kvalifikacijama za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji tema dana su u europskim medijima.

Svi izvještavaju o haotičnim scenama nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, incidentu koji je kulminirao kada je pomoćni trener bh. reprezentracije Stephan Gilli izbio zub grčkom fudbaleru Giannisu Giannotasu.

Podsjeća se da je zapaljiva atmosfera na Bilinom Polju, zviždanje grčkoj himni, zapravo revanš bh. navijača za uvrede na prvoj utakmici u Pireju kada Grci nisu poštedjeli ni žrtve genocida u Srebrenici.

Italijanskim medijima posebno je zanimljiv obračun fudbalera Rome Edina Džeke i Kostasa Manolasa. Nakon utakmice Džeko se nije oglašavao, dok je Manolas medijima izjavio da su "neke stvari u Zenici ličile na rat".

Stvari je donekle relaksirao Antonio Rüdiger, Džekin i Manolasov suigrač iz Rome koji je obojicu upitao "Ko je pobijedio"  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije