Leverkusen noćas neće spavati: Bayer prekinuo dominaciju Bayerna i osvojio Bundesligu!

0
Radiosarajevo.ba
Leverkusen noćas neće spavati: Bayer prekinuo dominaciju Bayerna i osvojio Bundesligu!
Foto: EPA-EFE / Slavlje nakon meča

Sve je gotovo, Farmaceuti su prvi put u svojoj, uskoro će 120 godina, dugoj historiji postali prvaci Njemačke. Oni su u okviru 29. kola savladali Werder 5:0 i tako (matematički) osvojili titulu!

Prvo poluvrijeme utakmice između Bayer Leverkusena i Werdera donijelo je zanimljive momente i jedan gol koji je donio prednost domaćem timu.

Utakmica je počela intenzivnom igrom Leverkusena, koji su kontrolisali tempo susreta brzim i kratkim pasovima. Već u prvom minutu bila je vidljiva njihova želja za dominacijom na terenu. Nakon nekoliko šansi, Bayer je došao do prednosti u 25. minuti. Victor Boniface mirno je realizovao penal, postigavši jedini gol u prvom poluvremenu preciznim udarcem uz desnu stativu. Ipak, situacija oko penala bila je pod sumnjom, te je sudija morao koristiti VAR tehnologiju. Nakon konsultacija, penal je potvrđen, što je izazvalo radost kod igrača domaće ekipe.

GRAS obavijestio građane o izmjenama u režimu saobraćaja u narednim danima

GRAS obavijestio građane o izmjenama u režimu saobraćaja u narednim danima

Werder se nije predavao. Pokušavali su zadržati loptu kratkim pasovima i strpljivo tražiti priliku za napad, ali nisu uspjeli probiti čvrstu odbranu domaćina. Pored gola i nekoliko pokušaja, prvih 45 minuta donijelo je i nekoliko žutih kartona i faulova, što je dodatno začinilo atmosferu na terenu.

U 60. minutu, Granit Xhaka je udvostručio vodstvo, postigavši gol uz lijevu stativu nakon dobrog pasa. Golman Werdera nije imao šanse. Farmaceuti su nastavili da dominiraju terenom, stvarajući prilike za gol, dok su Goti pokušavali da se odbrane i iz kontre da ugroze domaćina.

U 68. minutu, Florian Wirtz je postigao spektakularan gol s velike udaljenosti. Lopta je završila pod prečkom, ostavljajući golmana Werdera i opet bez šanse. A u 83. minutu, potom u nadoknadi isti igrač je het trikom stavio tačku na ovaj meč i slavlje je već tada počelo, ulaskom navijača u teren. Sve je bilo jasno, a onda je sudija označio kraj i prvi put titula je stigla u Leverkusen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije