Legendarni Piplica razočarao bh. navijače: Htio sam da branim za Hrvatsku

3
Radiosarajevo.ba
Legendarni Piplica razočarao bh. navijače: Htio sam da branim za Hrvatsku

Nekadašnji golman fudbalske reprezentacije BiH Tomislav Piplica, je u intervjuu za njemački ”Kiker” otkio zbog čega svojevremeno nije zaigrao za selekciju Hrvatske, koju je tada predvodio Miroslav Ćiro Blažević.

Tomislav Piplica je za neigranje u reprezentaciji Hrvatske "optužio" tadašnjeg selektora, Miroslava Ćiru Blaževića.

”Htio je da igram za Hrvatsku, a bio sam i na proširenom spisku sa još dva igrača. Sva trojica smo imali dugu kosu. Tadašnji selektor Ćiro Blažević rekao nam je da ćemo biti pozvati, ali ako se ošišamo. Odmah nakon te izjave sam rekao da, ako sam treneru potreban, dobiće me onakvog kakav jesam. I tako nisam nastupio za Hrvatsku. Inače ostala dva igrača su se ošišala", rekao je Piplica za njemački list.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Nakon toga je branio za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju je upisao 13 nastupa, a svojevremeno je bio dio i mlade selekcije Jugoslavije do 20 godine, koja je 1987. godine postala šampion svijeta.

"Bila je to najjača ekipa u kojoj sam igra i rat nas je zaustavio da osvojimo još trofeja. Imali smo 20 vrhunskih igrača koji su kasnije igrali bitnu ulogu u Ligi šampiona", kazao je Piplica.

Tomislav Piplica je ostao upamćen i po jednom od najbizarnijih autogolova u historiji fudbala, dok je nastupao za njemački Energie Cottbus, a možete ga pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije