Legendarni Italijan: Fudbal sam prestao da gledam, sada siječem drva i vozim traktor

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni Italijan: Fudbal sam prestao da gledam, sada siječem drva i vozim traktor
Foto: EPA / Oduvijek je bio poseban

Po mnogima jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena je bez ikakve dileme Roberto Baggio.

Čuvena desetka reprezentacije Azzurra, maestro u kopačkama, nosio je dres najvećih timova Italije, a karijeru je okončao 2004. godine u Bresciji.

"Uopšte ne pratim ni ne gledam utakmice, više me to ne zabavlja. Nemam interesa ni za sudjelovanje u emisijama ili prijenosima, kao komentator ili gost u studiju, neugodno mi je kad moram suditi o nekome. Gledam neke bivše saigrače, izražavaju se poput nekih profesora, a sjećam se da loptom nisu znali baratati ni rukama", kazao je Baggio u jednom od svojih rijetkih intervjua.

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Potvrđeno: Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Otkako je kopačke objesio o klin, preselio se u gradić pored Vicenze, gdje po cijele dane održava farmu na kojoj živi njegova porodica.

"Pronašao sam nešto što me veseli, u šumi siječem drva za ogrjev i vozim traktor, pa sam navečer toliko umoran da mi se vrti u glavi. Radije pratim košarku, volio sam gledati Shaquillea O’Neala, bio sam veliki fan Kobeja Bryanta, obožavam LeBrona Jamesa. Isto tako, volim i ženski nogomet, one ga igraju s više žara i karaktera”, poručio je.

Još za vrijeme igračke karijere se prilično izdvajao u bezličnoj masi fudbalera, a izgleda da ništa drugačiji nije ni u penziji, piše Telesport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije