Fudbaler Madagaskara zove se Romario Baggio, a rođen je 1994, 1996. ili možda 1998?

Radiosarajevo.ba
Fudbaler Madagaskara zove se Romario Baggio, a rođen je 1994, 1996. ili možda 1998?
Foto: EPA-EFA / Madagaskar

Baggio Romario Rakotoarisoa vezni je fudbaler Madagaskara koji je dobio priliku na Afričkom Kupu nacija, a na kojem je njegova reprezentacija došla do četvrtfinala nakon što je prethodno u grupnoj fazi savladala i moćnu Nigeriju.

Selektor Madagaskara upravo je za Romario Baggija rekao kako od njega očekuje velike stvari u budućnosti, pa i transfer u Europu.

"Uvjeren sam da će se brzo preseliti u neki od europskih klubova. Što se imena tiče, očito je da je njegov otac veliki zaljubljenik u fudbal. U vrijeme kada se rodio u zenitu slave bili su Italijan Baggio i Brazilac Romario, pa se zbog toga odlučio da mu da dva imena", rekao je selektor Madagaskara.

A koliko godina ima Romario Baggio? Pitanje na koje je teško odgovoriti, osim ako niste s Madagaskara i "imate veze" da provjerite.

Recimo na Wikipediji i još nekim stranicama zaduženim za fudbalsku statistiku stoji da je rođen 1994. godine. Footballdatabes i Soccerway recimo ističu kako je rođen 1996. godine. Daily Mail kao datum rođenja navodi 1998. godinu.

Ipak, Romario i Baggio. Passadena. Rose Bowl. Zaključak se nameće sam. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije