Legenda odlazi: Sergio Busquets napušta Barcelonu na kraju sezone

0
Radiosarajevo.ba
Legenda odlazi: Sergio Busquets napušta Barcelonu na kraju sezone
Foto: Sky Sports / Sergio Busquets

Sergio Busquets, jedan od najboljih igrača Barcelone svih vremena i njen kapiten, napustit će klub na kraju sezone. Potvrdila je to Barcelona oproštajnim videom legende kluba na društvenim mrežama najavivši rastanak od igrača koji je u profesionalnoj karijeri nosio samo dva dresa, njen i španske reprezentacije.

U oba je osvojio sve što se moglo. Sa Španijom je bio svjetski (2010.) i europski (2012.) prvak, a s Barcelonom nanizao 31 trofej, među kojima se ističu osam za najbolju ekipu La Lige i tri u Ligi prvaka. Za najjači katalonski klub debitovao je u septembru 2008., a stigao je tri godine ranije kao 17-godišnjak, piše SCsport.

Busquets u historiji Barcelone odlazi kao igrač koji je odigrao najviše El Clasica, njih 48. Pobijedio je u 23 takve utakmice. Ukupno je postigao 18 i asistirao za 40 golova u 718 utakmica za klub, na čijoj je vječnoj listi igrača s najvećim brojem nastupa na trećem mjestu. Samo su Lionel Messi (778) i Xavi (767) nastupili više puta za Barcu.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Busquets će igrati za Barcu do kraja sezone. Očekuje se da će se oprostiti novom titulom španskih prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije