Edin Džeko igra jednu od najvažnijih utakmica

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko igra jednu od najvažnijih utakmica
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko

Gradski derbi Milana, treći put u historiji eliminacione fazi Lige prvaka obećava 180 ili više minuta spektakla, a ako bi se pitala samo tradicija, Real ili Manchester City bi 10. juna u Istanbulu dočekali Milan u finalu.

Rossonerri su 2002/2003. bili uspješniji od gradskog rivala u polufinalu, dok su dvije godine kasnije eliminisali Inter iz četvrtfinala.

Naravno, od tih spektakularnih dvomeča je prošlo mnogo godina i nikakvo povlačenje paralela ne može da da bilo kakvu realnu sliku. Gradski rivali u predstojeći dvomeč ulaze puni ambicija da poslije dužeg vremena vrate najznačajniji klupski pehar u trofejne vitrine.

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Milan je pobjednički šampanjac otvorio posljednji put 2007. pobjedom nad Liverpoolom u Atini, dok je Inter slavio tri godine kasnije savladavši Bayern u Madridu.

Inter, sa našim Edinom Džekom, do pretposljednjeg stepenika Lige prvaka stigao eliminisavši dva portugalska velikana Porto i Benficu, a sada ga po svim parametrima očekuje mnogo teži posao protiv najvećeg rivala.

Milan je u četvrtfinalu napravio veliki iznenađenje i iz dva meča (1:0, 1:1) bio bolji od novog prvaka Italije, Napolija.

Bez remija ove sezone

Milanski klubovi su se ove sezone sastali tri puta u dva takmičenja i Inter je u prednosti pošto je slavio u dva navrata, dok je Piolijeva četa pobijedila jednom.

Milan je trijumfovao u prvom prvenstvenom derbiju u septembru (3:2), a Inter je ubjedljivo uzvratio u januaru u Superkupu – 3:0.

Drugi ligaški derbi je pripao četi Inzaghija – 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije