Legenda Borussije tjera Terzića iz kluba: 'Ili on, ili ja'

0
Radiosarajevo.ba
Legenda Borussije tjera Terzića iz kluba: 'Ili on, ili ja'
Foto: EPA - EFE / Edin Terzić

Mats Hummels je očigledno jasno dao do znanja čelnicima Borussije Dortmund da bi bio voljan ostati u klubu samo ako se raziđu s glavnim trenerom Edinom Terzićem.

S obzirom na to da mu trenutni ugovor ističe krajem mjeseca, još uvijek ostaje nejasno što budućnost donosi za Matsa Hummelsa. Izvještaji su u posljednjim sedmicama tvrdili da se ovaj veterani štoper naginje prema odlasku iz Borussije Dortmund, pri čemu se Italija spominje kao moguća destinacija.

Prema Sky Sportu, Hummels može zamisliti produženje ugovora s Borussijom Dortmund. Ali da bi se to desilo, on želi da klub prekine saradnju s Edinom Terzićem. Odnos između ova dva čini se da je postao napet u posljednjih nekoliko mjeseci. A 35-godišnjak je također bio kritičan prema taktici BVB-a u intervjuu za SportBILD prije finala Lige prvaka.

Pogledajte kako pauk diže Porsche u jednoj od najprometnijih ulica u Sarajevu

Pogledajte kako pauk diže Porsche u jednoj od najprometnijih ulica u Sarajevu

Izvještaj dodaje da Borussia Dortmund nema planove za otpuštanje Terzića ovog ljeta, nakon što je 41-godišnjak odveo klub do finala Lige prvaka. Terzićev trenutni ugovor još uvijek ima 12 mjeseci, a razgovori o produženju će vjerovatno biti vođeni nakon početka sljedeće sezone.

Hummels je drugi igrač s najviše nastupa u historiji Borussije Dortmund, odigrao je 508 utakmica za klub. Ali njegovo vrijeme u klubu izgleda da se bliži kraju.

Obrambeni igrač je igrao ključnu ulogu u sjajnom nizu BVB-a u Ligi prvaka ove sezone i neće nedostajati opcija dok bira svoj sljedeći klub. Navodno su AC Milan, Juventus i AS Roma svi zainteresovani za potpisivanje Hummelsa kao slobodnog igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije